Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Znalezionych wyników: 272
Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wzrost totalitaryzmu w Polsce i na świecie
Fighter1994

Odpowiedzi: 358
Wyświetleń: 6403

PostForum: Bar   Wysłany: 2012-01-25, 20:45   Temat: Wzrost totalitaryzmu w Polsce i na świecie
W wielu miastach były protesty, zobaczymy co czas pokaże
  Temat: Joe Frazier nie żyje
Fighter1994

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 382

PostForum: Style Uderzane   Wysłany: 2011-11-09, 22:37   Temat: Joe Frazier nie żyje
Niestety odchodzą z tego świata już nieliczni zawodnicy którzy reprezentowali boks. Już nie ma tego wspaniałego boksu który ten wielki człowiek pokazywał prze całe swe życie.
  Temat: Boks - prośba o porady odnośnie, masy i siły
Fighter1994

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 655

PostForum: Style Uderzane   Wysłany: 2011-10-31, 02:12   Temat: Boks - prośba o porady odnośnie, masy i siły
Revel napisał/a:
Od jakiegoś czasu staram się w niektórych ćwiczeniach (walka z cieniem, bieg bokserski) używać większego obciążenia w lewej ręce (raz 0.5 kg, czasem 1 kg - zależy jakie ciężarki są wolne).

Nie kombinuj z walką z cieniem z tak dużym ciężarem bo sobie krzywde zrobisz, to są ćwiczenia na szybkość a nie na siłę(co nie wyklucza tego że przy okazji siłę ćwiczysz). Po za tym na początku wyrób sobie technikę przynajmniej z pół roku bo ćwicząc z obciążeniem technikę na start nie nauczysz się jej. Do tego siła w boksie to technika, szybkość oraz dynamika uderzenia. Większa siła=większa masa=mniejsza szybkość i dynamika (mówię o ćwiczeniu z żelastwem siły). Jak jesteś praworęczny to lewa jest do przeszkadzania, szukania luk w gardzie. Jeśli chcesz wystąpić na jakiś zawodach to nie polecam przybierać Ci na wadze bo przy twoim wzroście było by Ci ciężko. Kategorie wagowe 57 ewentualnie 60 powinny być dla Ciebie najlepsze(mogą się różnic o 1-2 kg te co podaje bo nie pamiętam dokładnie). A co do ćwiczeń to pompki, drążek, bieganie, walka z cieniem, brzuszki żebś flaków nie wypluł jak tam dostaniesz :-) Jeszcze pomyśle co takiego mógł bym Ci polecić. I życzę wiele wytrwałości w treningach oraz rezultatów ;-)
  Temat: BAS-3
Fighter1994

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 2338

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-10, 21:00   Temat: BAS-3
Cytat:
Jaka kasa? Kasa jest właśnie marnowana na utrzymywanie armi liczygaci i pierdzistołków.

I własnie te "pierdzistołki" jak ich nazwałeś nie będą chcieli na to pozwolić i tu jest mankament z tą kasą.

Jutro jadę i będę mieć tydzień na przemyślenia to po przyjeździe podzielę się nimi i wnioskami jakie wyciągnę z tej rozmowy na tym forum.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-10, 09:00   Temat: BAS-3
Boruta napisał/a:
fighter1994 napisał/a:
Rozwiązać i założyć od nowa organizacje wojska

Dokładnie, to jest jedyna droga, aby uzyskać cokolwiek wartościowego.

Z tym że nasze państwo się tego nie podejmie, bo kasa, a jak nie kasa to ktoś sie nie zgodzi z tym bo mu nie na rękę ale i tak spłyci się to do kasy.

Boruta napisał/a:
Co do książek, to zależy co Cie interesuje

Prze de wszystkim polityka w okresie wojennym i między wojennym polski i świata.

Dzięki za wymianę poglądów może w przyszłym tygodni z powrotem wrócimy do niej bo mnie nie będzie z powodu wyjazdu.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-08, 23:32   Temat: BAS-3
Z tym że to nie było w Polsce, a mi chodzi o Polskę i tylko o Polskę i tego faktu nie mogę powiązać.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-08, 15:11   Temat: BAS-3
Boruta napisał/a:
Co chcesz rozdzielać? To ta sama armia.

Mi chodziło o bardziej ogólny kontekst nie tylko(choć głównie) do armii. Wtedy tak było i nic tego nie zmieni trzeba żyć dalej i zrobić coś żeby było lepiej. Jeśli chodzi Ci co rozdzielać to wojsko sprzed kilkunastu lat a to teraz, bo wszystko się zmienia i nie można wszystkiego według mnie połączyć i wrzucić do jednego worka czyli było źle jest i będzie źle, fakt faktem że wywodzi się z takiego a nie innego okresu(przez co armia służyła do pacyfikacji itd.), ale co według Ciebie powinni zrobić? Rozwiązać i założyć od nowa organizacje wojska i nazwać ją inaczej? To będzie w tym momencie tylko uciekanie od tego co było. Mi osobiście polityka polska co do spraw militarnych często się nie podoba, ale to nie jest chyba powód do obrażania ludzi służących w polskiej armii?

Mam takie pytanie co Ci chodzi z tymi spadającymi samolotami?

Co do II Wojny Światowej, masz racje ale nie do końca. Mi chodziło o kilka heroicznych bitew, źle to ubrałem po prostu w słowa za co przepraszam.

Dziękuje za linka. Na pewno przeczytam całość w najbliższym czasie bo nie chce się opierać na i ograniczać do podręczników szkolnych i lekcjach bo często nie są to obiektywne informacje. Jeśli miał byś coś Boruta i był byś w stanie mi przesłać jakieś info/linki/tytuły książek na temat XX w. godne polecenia według ciebie i oczywiście zechciał się ze mną tą wiedzą podzielić to napisał byś mi na PW.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-07, 14:04   Temat: BAS-3
Boruta napisał/a:
Co podniósł?

Bitwy które zostały przegrane( wygranie ich było by cudem) były symbolem niepoddania się, polskości i miały znaczenie psychologiczne a przez to nawet militarne bo łamały morale przeciwnika. To chciałem przez zacytowane prze Ciebie Boruta zdanie powiedzieć. (Oczywiście możesz się nie zgodzić ze mną bo to jest moje wnioskowanie)

Boruta napisał/a:
I do Afganistanu i do Iraku zgłaszali się na ochotnika.

Zgłaszali się na ochotnika bo maja rodziny, a każdy normalny facet zakładając rodzinę chce ją wykarmić i zapewnić jej byt. Niestety wojna to pieniądze i tam mogą je zarobić by utrzymać je i zapewnić pewien standard życia. Oczywiście na pewno są tam ludzie bo chcą to robić tak jak inni chcą być nauczycielami itd. Ale nie zmienia to faktu że oni jako pierwsi nie biegli tam tylko ich przełożeni chcieli tam się pchać bo amerykanie NATO, a że stworzyło to dla nich warunki na dobrą kasę to poszli na taki układ.

Boruta napisał/a:
A za komuny to do robotników bydło z tzw wojska polskiego strzelało.

Niestety tak było, ale trzeba rozdzielić przeszłość z teraźniejszością. Ale nie można zapominać tego co wtedy się działo.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-06, 17:21   Temat: BAS-3
Ten udział miał nie tyle militarne znaczenie co podniósł że tak powiem morale narodu Polskiego. Co do twojego zdania jeśli chodzi o wojnę w Awganistanie to jest kwestia wielu nieudolnie rządzących i dowódców zgadzających się na to, a nie przeciętnego żołnierza. Ale popieram twoje zdanie o wojnie w awganistanie, lecz tak jak wyżej napisałem to jest kwestia prze de wszystkim naiwnych dowódców i rządzących myślących że jak pomogą amerykańcom to oni będą wielkimi sojusznikami. Z tego co rozmawiałem z kilkoma żołnierzami to Polscy żołnierze nie zbyt się lubią z Amerykanami.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-05, 21:21   Temat: BAS-3
Jemu chodzi o udział wojska polskiego w okresach wojennych( I i II wojna światowa).
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-04, 21:59   Temat: BAS-3
No cóż, każdy ma prawo do swojego zdania.
A i mam do Ciebie pytanie Boruta, czemu tak sądzisz i masz taką opinie o polskim wojsku? Tak z czystej ciekawości chciał bym poznać twoje poglądy bo myślę że mogą być interesujące.
Jeśli chodzi o mnie to ja miałem okazje poznać kilku oficerów i żołnierzy wojska polskiego, dlatego mam taką a nie inną opinie o nich.
  Temat: Która sztuka walki najbardziej przydaje się na ulicy?
Fighter1994

Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 5236

PostForum: Walka Uliczna   Wysłany: 2011-07-04, 01:20   Temat: Która sztuka walki najbardziej przydaje się na ulicy?
Jeśli chodzi o policje to ona jest po to żeby się bydło nie rozłaziło. Wiele sytuacji jest nakręcanych przez media i showbiznes, co nie zmienia faktu że takie rzeczy się dzieją jak pobicia policyjne. Ja miałem kilka razy do czynienia z policją. Opowiem dwa przypadki. Pierwszy przypadek to taki że dostałem po główce za to że nie chciałem przeprosić typa który mnie popchną, a że on był z trzema kolegami to skończyło się to w szpitalu, wtedy po mimo braku świadków(w sumie był jeden ale nie zeznawał i nie stawił się na przesłuchanie ani rozprawę) złapali wszystkich, za drugim razem też trafiłem do szpitala bo wstawiłem się za jakimś chłopakiem na basenie i dostałem po zębach. Po mimo kilkunastu świadków nie złapano anie jednego ze sprawców. I to dowodzi że to zależy na kogo trafimy na komisariacie. Ja osobiście szanuję policjantów za to że narażają się wiele razy za ludzi którzy ich nienawidzą sami nie wiedząc dlaczego(ale ja mam na to odpowiedź: bo tak inni mówią, media i debile zarabiający na nienawiści ludz do policji) taka jest prawda że większość ludzi nie miała do czynienia z policją(chodzi mi o to że zostali niesłusznie ukarani przez nich). Po za tym to też są ludzie mają wady, do tego dochodzi polskie prawo. A opinie o policji każdy powinien mieć własną nie ta która chcą nam wmówić, tylko taką którą zaobserwujemy i doświadczymy na sobie. Takie jest moje zdanie, ja szanuję wasze bo żyjemy w wolnym kraju a po za tym jesteśmy ludźmi więc proszę was uszanujcie moje zdanie.
Fighter1994

PostForum: Systemy Combat - Samoobrona   Wysłany: 2011-07-04, 00:28   Temat: BAS-3
Zgadzam się z tobą w prawie 100%
yaol90 napisał/a:
(tępe trepy ze służb specjalnych)

Tylko z tym się nie zgadzam, proszę Cię tylko żebyś nie obrażał ludzi którzy narażają życie żebyś mógł bezpiecznie chodzić po ulicy.
  Temat: Elektrownie atomowe - szczyt głupoty
Fighter1994

Odpowiedzi: 268
Wyświetleń: 6904

PostForum: Bar   Wysłany: 2011-05-31, 18:57   Temat: Elektrownie atomowe - szczyt głupoty
To nic nie zmienia bo nie przewidzisz wszystkiego co może się zdarzyć. Po za tym elektrownia może działać sprawnie przez 10-15lat i potem nagle awaria z powodu niewłaściwej konserwacji i oszczędności na nie oraz uchybień. Takie awarie wszędzie się zdarzają z tą różnica że w w elektrowni konwencjonalnej po prostu ktoś wyleci za błędy i co najwyżej braknie prądu na kilku osiedlach czy mieście co jest nieporównywalnie małą stratą w porównaniu ze skażeniem na tysiące lat i śmiercią setek tysięcy niewinnych osób. Skażenie terenu jest równoznaczne z brakiem możliwości wykorzystania go, co wiąże się ze zmniejszeniem produkcji na danym terenie wzroście bezrobocia itp. itd.
  Temat: Proszę o zbanowanie..
Fighter1994

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 469

PostForum: Bar   Wysłany: 2011-05-31, 18:27   Temat: Proszę o zbanowanie..
Myśle że temat dość trafiony. Zgadzam się z propozycją michal_5_fcb jesli chodzi o temat i osobników do zbanowania.
Ale ja jeszcze bym dorzucił delikwenta o nicku garbaty knyp.

Strona 1 z 19
Skocz do: