1. to poczytaj
2.Nie mieli by żadnych szans nie znaczy że ćwiczysz parter ze jestes lepszy po widzisz tylko czubek własnego nosa inni ludzie o większej wiedze i doświadczeniu tez maja inne zdanie.
3.Zapoznaj sie z wynikami walk nie tylko UFC
4.Pójde na forum SFD bo tam są mądrzejsi ludzie.
2.Nie mieli by żadnych szans nie znaczy że ćwiczysz parter ze jestes lepszy po widzisz tylko czubek własnego nosa inni ludzie o większej wiedze i doświadczeniu tez maja inne zdanie.
Dziecko drogie. W tym kraju wieksze doświadczenie i wiedzę ode mnie mają dwie osoby: Karol Matuszczak i Sławek Barczak. Trzecie osoba, Michał Adamczak jest aktualnie na wyspach. Poza tym jeszcze kilku kolegów ma porównywalne. Tylko, ze wszyscy oni mają takie samo zdanie. To jak z matematyką, czy astronomia. Każdy profesor Ci powie, ze 2x2=4, Ziemia krąży dookoła Słońca. Tak samo jest tu. To, że czysty chwytacz ma nad czystym uderzaczem bezwzględna przewagę zostało udowodnione przed Twoimi narodzinami.
Cytat:
3.Zapoznaj sie z wynikami walk nie tylko UFC
Tak dziecko drogie. Zapoznaj się też z wynikami walk np mistrzów świata kickboxingu w Pride, RINGS, meczu między rodziną Gracie a karatekami, walk z wyzwania, etc. Także niektóre z walk bokserów o których była już mowa były poza UFC. Zreszta o tym (Warring w WCC) też juz była mowa.
Cytat:
4.Pójde na forum SFD bo tam są mądrzejsi ludzie.
A idź, idź, na pewno gdzies znajdziesz towarzystwo podobnych sobie fantastów.
Doberman, nie wiem kto to jest Kłyczko, wiem natomiast kto to jest Klitshko lub "Kliczko". Gdyby Kliczko wszedł z marszu do mma mógłby wygrać tylko wtedy kiedy przeciwnikowi nie udałoby się zejść do parteru, lub gdyby pierwszy zaatakował i trafił, innej drogi nie ma. Myślisz że Kliczko albo inny topowy bokser wejdzie do klatki? A po co? Przecież najlepsi z najlepszych (absolutna czołówka) mają o wiele wiekszą kase niż mistrzowie mma. Bracia Kliczko ,Floyd, Manny, Mosley, Dawson, Pavlik zarabiają nieporównywalnie wieksze sumy. Liczy się kasa, oni nie mają potrzeby udowadniania że są najmocniejsi itp, walczą tam gdzie jest najwieksza kasa i gdzie są wielkimi gwiazdami, to proste jak j***ie, a poza tym na pewno nie będą mieli ochoty uczyć się podstaw w nowej formule, no chyba że ktoś da naprawdę grube pieniądze. Co do Roya to chyba się nie zrozumieliśmy. Walka miała odbywać się na zasadach mma, dopiero pózniej wszedł pomysł na boks. Dana nie zgodził się na walkę w mma. A świadczy to o tym że White bał się że jego najlepszy fighter " Spider" mógłby podjąć walkę w stójce, a w niej mógłby go Junior znokautować i mma straciłoby dużo na popularności, ja to wiem, ty to wiesz, Dana też to wiedział. Byłaby to na 100% najbardziej dochodowa gala w historii, w tym sporcie, ale Danie przecież nie zależy na kasie . Co do Belforta że on z Lindlandem walczył bjj, no sory, ale przecież to nie prawda. Oczywiście zawodnik wywodzi się z bjj, tzn ma wpisane... że z bjj i boksu Belfort już od dawna czuje się bardziej uderzaczem, stoczył również jak pisałem wyżej walkę bokserską, zawodową zresztą!! Żeby nie było że coś kręce to podaje linka, jest pokazane jak się Vitor przygotowywał do pojedynku z Mattem Lindlandem, srebrnym medalistą olimpijskim w zapasach i wtedy czołowym zawodnikiem mma na globie. Sam Belfort sie wypowiada że głównie trenował uderzenia bokserskie i to one są jego najwiekszą bronią. Oto link http://www.youtube.com/watch?v=8YZuTaRDsww . Boks ciągle jeszcze jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o popularność w sportach walki i patrząc na niesamowite walki jakie odbędą się w tym roku, jasno wynika że jeszcze dłuuugo tą pozycję lidera utrzyma! P.S zapytaj się najlepszych trenerów boksu co się bardziej przydaje na ulicy, tzn "solo", "zadymy", itp. W "klatce" wygra z reguły kompletny fighter, na ulicy już niekoniecznie!
Doberman, nie wiem kto to jest Kłyczko, wiem natomiast kto to jest Klitshko lub "Kliczko".
Kliczko, nie "Klitshko"
Cytat:
Myślisz że Kliczko albo inny topowy bokser wejdzie do klatki?
Wchodzili.
Cytat:
Przecież najlepsi z najlepszych (absolutna czołówka) mają o wiele wiekszą kase niż mistrzowie mma.
Nie mają, o czym juz była mowa.
Cytat:
Co do Roya to chyba się nie zrozumieliśmy. Walka miała odbywać się na zasadach mma, dopiero pózniej wszedł pomysł na boks. Dana nie zgodził się na walkę w mma. A świadczy to o tym że White bał się że jego najlepszy fighter " Spider" mógłby podjąć walkę w stójce, a w niej mógłby go Junior znokautować i mma straciłoby dużo na popularności, ja to wiem, ty to wiesz, Dana też to wiedział.
Najwyraźniej Ty czegos nie rozumiesz. Roy spietrał się przed walką MMA z Ralphem Gracie. Kozaka udawał wobec Andersona, który chciał z nim boksować, a dopiero potem pojawił się pomysł rzekomego MMA, pod pozorem którego i tak Anderson chciał sprubowac sił w boksie. Jest oczywiste, ze na taka mistyfikacje nie zgodził sie Dana. Tak samo jak jest niestety oczywiste, ze podobni Tobie ignoranci by to starali sie wykorzystać.
Ciekawe czemu Roy nie chciałby powalczyc z GSP, który jest w jego wadze? Bo wie, że by wylądował na tyłku i klepał tak szybko jak Jimmerson.
Cytat:
Byłaby to na 100% najbardziej dochodowa gala w historii, w tym sporcie, ale Danie przecież nie zależy na kasie .
Danie zależy na rozwoju tego sportu i swojej organizacji. Roy chciałby sie bujnąć na popularnosci MMa, bojąc się jednocześnie prawdziwej walki MMA. Anderson ubrdał sobie, ze chce boksować. Ralph chciał jak zawsze walczyc dla honoru Bjj.
Cytat:
[ciach o Belforcie]
Powtórze jeszcze raz, bo najwyraźniej nie zrozumiałeś. Vitor Belfort jest zawodnikiem Bjj. Koniec kropka. Poniewaz jesteś kompletnym laikiem i nie rozumiesz tożsamości Bjj nie uzyję słów powszechnie uznanych za obelżywe, a jakie cisna mi sie na usta w związku z Twoją manipulacją, ale proszę Cie abyś tego nie robił. To była walka dwóch zawodników o bardzo wysokich umiejetnościach chwytanych. Nie ma nic wspólnego ze starciech chwytacz vs uderzacz.
Cytat:
Boks ciągle jeszcze jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o popularność w sportach walki i patrząc na niesamowite walki jakie odbędą się w tym roku, jasno wynika że jeszcze dłuuugo tą pozycję lidera utrzyma!
Nie jest już od dawna.
Cytat:
P.S zapytaj się najlepszych trenerów boksu co się bardziej przydaje na ulicy, tzn "solo", zadymy, itp.
Buachacha. Wiekszej głupoty dawno nie widziałem. Zapytaj sie Darka Michalczewskiego.
Cytat:
W "klatce" wygra z reguły kompletny fighter, na ulicy już niekoniecznie!
Bzdury piszesz o sprawach o których pojecia nie masz.
Nie mam zamiaru pisać z kimś kto przekręca wszystko i nie potrafi szczerze odpowiadać. Dla Ciebie moge być laikiem, możesz tak myśleć, nie przeszkadza mi to specialnie. Oczywiście Danie zależy tylko na rozwoju mma, kasa się nie liczy. Lepiej sprowadzić do mma gwiazde WWE niż jednego z najlepszych pięściarzy w historii. Dana ma zasady i kasa jest na drugim miejscu. Nie ważne że White zarobiłby najwięcej jak do tej pory, on kocha ten sport. Widzisz jak to śmiesznie brzmi , sam w to nie wierzysz. P.S oczywiście Belfort ściemniał na tym filmiku że głównie trenuje boks i to ręce są jego najsilniejszą bronią o czym Lindland przekonał się walcząc zaledwie 37 sekund. Przecież ty wiesz lepiej od Belforta że to wszystko to bjj Masz z pewnością rację że Roy Jones jr ma stracha przed "prawdziwą" walką mma. Musi być naprawdę tchórzem skoro chce walczyć z najlepszym (dla wielu) zawodniekiem mma na świecie bez podziału na wagi Pozdrooo
W "klatce" wygra z reguły kompletny fighter, na ulicy już niekoniecznie!
Tak masz rację na ulicy wygra ten co nic nie trenuje...
Daj spokój, widziałeś kiedyś walkę na ulicy?
Jeśli na ulicy bokser walczył by z przedstawicielem Bjj to walka rzeczywiście inaczej by wyglądała, bokser by nie przegrał przez odklepanie w matę tylko przez złamaną rękę.
Zobacz pierwsze gale UFC tam było niemal wszystko dozwolone ( chyba na pierwszych 4 nawet ciosy po niżej pasa - Joe Son vs. Hackney ).
Nie mam zamiaru pisać z kimś kto przekręca wszystko i nie potrafi szczerze odpowiadać.
Nigdzie niczego nie przekreciłem. Szczerze Ty nie potrafisz odpowiedzieć, zamiast tego posuwasz się do manipulacji i konfabulacji.
Cytat:
Dla Ciebie moge być laikiem, możesz tak myśleć, nie przeszkadza mi to specialnie.
Nie dla mnie. Dla rzeczywistosci.
Cytat:
Oczywiście Danie zależy tylko na rozwoju mma, kasa się nie liczy.
Oczywiście, ze zależy na rozwoju MMA, bo z tego jest własnie kasa.
Cytat:
Lepiej sprowadzić do mma gwiazde WWE niż jednego z najlepszych pięściarzy w historii.
Lepiej sprowadzic dobrego i utytułowanego zapaśnika, który chce się poswięcić MMA, niż organizować szopkę pseudoMMA z gościem, który nie chciał i dalej nie chce rywalizowac w MMA, a tylko bujnąć sie na popularnosci tego sportu.
Cytat:
Dana ma zasady i kasa jest na drugim miejscu. Nie ważne że White zarobiłby najwięcej jak do tej pory, on kocha ten sport. Widzisz jak to śmiesznie brzmi
Może dla Ciebie. Dana nie jest idiotą organizującym darmową promocje Jonesom, Kingom i innym.
Cytat:
oczywiście Belfort ściemniał na tym filmiku że głównie trenuje boks i to ręce są jego najsilniejszą bronią o czym Lindland przekonał się walcząc zaledwie 37 sekund. Przecież ty wiesz lepiej od Belforta że to wszystko to bjj
Zarobiłeś ostrzezenie za notoryczne powtarzanie kłamstw. Na razie ustne. Belfort jest zawodnikiem Bjj. Walka dwóch chwytaczy nijak się ma do walki uderzacz vs chwytacz.
Cytat:
Masz z pewnością rację że Roy Jones jr ma stracha przed "prawdziwą" walką mma. Musi być naprawdę tchórzem skoro chce walczyć z najlepszym (dla wielu) zawodniekiem mma na świecie bez podziału na wagi Pozdrooo
A Ty najwyraźniej jesteś idiotą, bo inaczej tego sie nie da nazwać. Latasz po róznych forach i pod różnymi nickami wykłucasz sie o wyzszosci boksu nad wszystkim nie przyjmując do wiadomosci tego co inni piszą. On nie chce walczyć z zawodnikiem MMA w MMA. On chce boksować, udając, że to jest MMA. Ralph Gracie rzucił mu wyzwanie w połowie lat 90tych, kiedy jeszcze Roy był na szczycie do walki MMA (wtedy jeszcze NHB). Penthouse, sponsor Extreme Fighting Championships, gdzie walczył Ralph zaproponował mu milion dolarów za wyjście do walki i po milionie za każdą minute, którą wytrzyma. Początkowo się zgodził, kiedy zrozumiał z czym ma do czynienia, wycofał się. Teraz chce zgrywać kozaka w walce pseudoMMA.
Nie ma to jak czytac ze zrozumieniem. Gdzie ja napisałem że na ulicy wygra ktoś co nic nie ćwiczy z tym co ćwiczy? Nie napisałem. Ale są takie przypadki i to dość często, dlatego właśnie że walka prawdziwa wygląda troszke inaczej od tej z zawodów. Oczywiście że zawodnik bjj na uilcy moze złamać ręke przeciwnikowi, co w tym dziwnego. Zapaśnik może zrobić suples, a bokser jak trafi może złamać szczęke i sprawić że napastnik straci świadomość. No pewnie że nie widziałem nigdy walki na ulicy, nie startowałem na zawodach, ba ja się przecież nigdy nawet nie biłem. Swoje zdanie czerpie jedynie z filmów i powtarzam słowa innych, tak jak ty pozdro
[ Dodano: 2009-08-05, 14:59 ]
Oczywiście Boruta masz ze wszystkim racje. Belfort na tym filmiku trenował bjj i mówił że najbardziej lubi techniki bjj, one też są jego najmocniejszą bronią,, tymi technikami też pokonał w 37 sekund Lindlanda. W zawodowej walce bokserskiej też walczył bjj, zresztą to nic nie znaczy że miał walkę bokserską, on do niej przygotowywał się w gi. Jak ja mało wiem Nic nie przekręcam i nie jestem manipulantem, nie w takim stopniu jak... W sumie nie musze pisac o wyższości w popularności boksu nad mma, przecież boks jest cały czas liderem a zmiany które nadejdą w tym sporcie jeszcze bardziej umocnią jego pozycję, takie są fakty, w drugą stronę to nie może pójść! Z mojej strony koniec tego tematu
Ostatnio zmieniony przez Thor 2009-08-05, 15:06, w całości zmieniany 2 razy
No pewnie że nie widziałem nigdy walki na ulicy, nie startowałem na zawodach, ba ja się przecież nigdy nawet nie biłem. Swoje zdanie czerpie jedynie z filmów i powtarzam słowa innych
Prosiłem wielokrotnie o niedopuszczanie się manipulacji. Sprawa dotyczyła czystego uderzacza, z chwytaczem. I to Ty sam ja podniosłeś. Próbowanie podpiecia pod to walki dwóch chwytaczy jest manipulacją. Zaniechaj tego.
Thor napisał/a:
No pewnie że nie widziałem nigdy walki na ulicy, nie startowałem na zawodach, ba ja się przecież nigdy nawet nie biłem. Swoje zdanie czerpie jedynie z filmów i powtarzam słowa innych, tak jak ty
Zle myslisz, lubie zapodać czasami małą ironię. Ale kogo to obchodzi. No nie wiem kto tu jest manipulantem ale spoko. Boruta, śmiejesz się z Gołoty, czytałem inne tematy i drwisz z Pudziana, pisząc ze jest nikim...Że jest klaunem i dużo gorsze rzeczy. Pytam serio: Ty się nie boisz że np Pudzian to kiedyś przeczyta lub ktoś mu doniesie i będzie chciał z Tobą "porozmawiać"?? Przecież to bardzo prawdopodobne. No wiesz ogólnie jesteś osobą znaną i powinieneś czasami uważać na to co piszesz. Fakt "trza" być szczerym, no ale istnieją jakieś zasady. Pozdro
[ Dodano: 2009-08-05, 19:05 ]
Chciałem napisać jeszcze jedno. Pisałem na forach różne głupoty i chciałbym troszke "wyprostować". Pisałem że w MMA nie było tak naprawdę absolutnej czołówki bokserskiej, nie w szczycie formy, moje zdanie jest takie że mogli by sporo namieszać w MMA i to podtrzymuje. Ale jestem również świadom tego że żaden z najlepszych bokserów świata nie zostałby mistrzem UFC czy innej silnej organizacji MMA. Oczywiście mogli by wygrywać walki w stójce, gdyby udawało im się w jakiś sposób omijać sprowadzenia...Ale nie na dłuższą metę, w koncu konczyli by odklepując na ziemi, to fakt. Myślę że Boks jeszcze będzie "rządził" w zawodowych sportach walki, jeśli chodzi o popularność czy jeśli mowa o wypłacanej kasie dla najlepszych. Jedno musze przyznać, MMA to z pewnością najbardziej wymagająca formuła walki na świecie i po długiej analizie stwierdzam (nagle mnie olśniło) że jednak tam walczą najlepsi fighterzy w ogóle. Nie uznaje tylko Lesnara, Mira, Minotauro ( w obecnym stanie) Arlovskiego, Silvy itp. Myślę że są od nich w tym sporcie o klasę lepsi zawodnicy, tylko potrzeba czasu na to żeby to udokumentować. Jestem fanem zarówno Boksu jak i MMA a że "przepuszczałem" atak na niektórych z pewnego serwisu...To wina ich samych...Pewnie Boruta teraz oczy Ci wyszły z orbit, ale z cieżkim żalem stwierdzam że nie przyjmowałem do wiadomości kilku rzeczy i denerwowały mnie niektóre komenty na różnych forach, może dlatego tak pisałem. Zawsze wiedziałem co jest tak naprawdę "lepsze" ale chwilowo, poprzez różne sytuacje szedłem "na wojne". Oczywiście nie we wszystkim sie myliłem ale dużo rzeczy pisałem raczej przez jakąś ambicje...Lub coś podobnego...Jak to czasami człowiek siedzący kilka lat w sw może się zagubić, uwieżysz? Ale będe kontynuował dalszą rozmowe (Pudzian , Gołota itp) A właśnie to co mówiłeś że Pudzianowi daliby rade chłopaki od Ciebie np Marcin P itp to uważasz za prawdę? Wiesz umiejętności z pewnością w tym sporcie o niebo lepsze, Pudzian dopiero zaczyna ale...Olbrzymia siła fizyczna mogła by być nie do przejścia, szczególnie że chłopaki ważą o wiele, wiele mniej. Tak tylko pytam, nie mam zamiaru robić jakiś "prowokacji" Pozdrawiam (szczerze)
[ Dodano: 2009-08-05, 19:17 ]
P.S teraz jak "macie" we mnie sprzymierzeńca to "zaoszczędziliście na nerwach" około 20 % tematów boks vs mma na wszystkich "ważnych" forach. (cholera czyżbym miał jakiś malutki udział w popularyzacji mma w kraju; przez swoje "olśnienie" ?? )
Thor, chyba nie myślisz że Pudzian miałby jakieś szanse z zawodowcem tj. Marcinem. Z Najmanem wygra ale poważne walki na bank przegra tym bardziej że jest już troszkę za stary...
CroCop to co innego, fajter od zawsze. Przerzucić się na walkę ze strongmenów nie jest łatwo szczególnie jak nie będzie się przykładał do treningów tylko je pozorował. Jedynie przysporzy jeszcze większej popularności MMA ale to na ilość nie na jakość
Pytam serio: Ty się nie boisz że np Pudzian to kiedyś przeczyta lub ktoś mu doniesie i będzie chciał z Tobą "porozmawiać"?? Przecież to bardzo prawdopodobne. No wiesz ogólnie jesteś osobą znaną i powinieneś czasami uważać na to co piszesz. Fakt "trza" być szczerym, no ale istnieją jakieś zasady. Pozdro
Serio odpowiadam: walisz żałosne texty, zrozumiałeś? Pudzian, czy Gołota to nie przeciwnicy nawet dla początkującego zawodnika Bjj, a co dopiero dla mnie. Rozwaliłbym każdego z nich przez sen.
Cytat:
Chciałem napisać jeszcze jedno. Pisałem na forach różne głupoty i chciałbym troszke "wyprostować". Pisałem że w MMA nie było tak naprawdę absolutnej czołówki bokserskiej, nie w szczycie formy, moje zdanie jest takie że mogli by sporo namieszać w MMA i to podtrzymuje.
Czołówka bokserska została zniszczona w MMA. Jak zawodowi mistrzowie swiata i kontynentów, czy amatorscy zwycięzcy pucharu świata nie sa czołówka, to kto nia jest?