Tomasz Adamek (40-1, 27 KO) zwyciężył z Jasonem Estradą (16-3) po morderczym pojedynku, w Newark w Stanach Zjednoczonych, jednogłośnie przez decyzję sędziów, którzy punktowali: 115:113, 116:112 i 118:110.
Było ciężko, ale udało się. Powoli, ale konsekwentnie idzie na szczyty bokserskiego światka.
Ładna walka Adamka, górował nad Estradą we wszystkich elementach.
Estrada pokazał "swoją technikę", nawet mój tata się śmiał z jego cepów!
Tylko czekać na walkę z Chris'em Arreol'ą, po ostatniej walce z Minto wierze że Adamek może się nawet pokusić o KO, chyba że dostanie pechowy strzał i padnie to jest jedyna możliwość wygrania dla Arreoli, bo siła to nie wszystko.
Cygan też pokazał że walczyć potrafi i dał fajną wypowiedź po walce aż miło się go słuchało :)
Włodarczyk pokazał jakim jest prostakiem, w podstawówce bardziej spójne zdania budują nie dało się go zrozumieć a jak żartował, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, a Kołodziej fajnie an niego patrzał :d
Na ale z Masterem przesadził
Pomógł: 29 razy Wiek: 20 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1905 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-02-07, 14:29
Gdybym nie uslyszal niechcacy zapowiedzi w TV to nwet bym nie wiedzial ze jest walka.
A i tak nie dotrzymalem nawet do rozpoczecia, zbudzilem sie dopiero po wszystkim ;D
_________________ Życie jest niczym więcej,niż marszem cieni.
Pomógł: 12 razy Wiek: 17 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1045 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-02-07, 17:55
Ja zadowoliłem się powtórką z rana. Adamek walczył dobrze, świetna taktyka. Tylko ten Estrada to po tym co pokazał to przekonał mnie do tego, że nie był rywalem który mógłby zmusić Adamka to wysiłku. Pajacował na ringu, walił cepy, brak jakiejkolwiek taktyki. Mam nadzieję, że kolejny rywal Tomka zmusi go do większego wysiłku. Bo na razie to jeszcze Góral nie został "sprawdzony" tak porządnie.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Konan Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 170
Wysłany: 2010-02-07, 20:45
ma ktoś link w necie z walką bo ja nie moge znaleźć ;/
http://www.youtube.com/us...u/2/PwtMC-ebl4g
Tu masz :)
Właśnie ją oglądam ^^'
Szczerze mówiąc nie wiem jak komuś boks może się nudzić.Mi osobiście walka się bardzo podobała(jak każda Adamka )i dokładnie oraz cierpliwie ją oglądam :D
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Ja oglądając walkę nie patrzyłem ile do końca rundy, a jak zobaczyłem że już szósta runda to byłem zaskoczony, tak mnie wciągnęła walka. Co do poziomu to liczy się zwycięstwo Polaka, widowiskowa nie była , knock-downów ani knock-outu też nie , w sumie to troszkę lipna pod koniec Adamek pokazał kilka kombinacji , mam nadzieję że z Arreolą będzie ciekawiej.
_________________ "Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku,
co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło
wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę
by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel."