Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Atuty ludzi o moich gabarytach
Autor Wiadomość
Michał97

Wysłany: 2011-10-09, 20:38   Atuty ludzi o moich gabarytach

Trenuję MT i mam 165 cm wzrostu 56-57 kg wagi i co mogę zrobić w walce z typami ok.180cm,którzy są o wiele szybsi??

Niuk

Wysłany: 2011-10-09, 20:42   

Skracać dystans, trenować szybkość, w ogóle trenować ;)

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-10-09, 21:05   

Poprawić szybkość i technikę , może też zwiększyć wagę , skracać dystans , wtedy będzie trudniej wyprowadzić cios komuś kto ma dłuższe kończyny , dużo low kicków , klincz łokcie , sierpy .

Ogólnie w stylach uderzanych wzrost ma duże znaczenie , w chwytanych np. bjj czy zapasy znacznie mniejsze , nisko położony środek ciężkości ma swoje plusy .

MuayThai Fight 

Wysłany: 2011-10-09, 23:02   

Próbuj uderzać na żebra. Liczy się szybkośc, z niej wychodzi moc i power uderzenia. Im lepiej się wbijesz w typa tym lepiej. Najlepiej kop mu low kicka w jedno mejsce, trzymaj na dystansie, cały czas go kop w to samo miejsce, aż w pewnym momencie kopnij high kicka, jeżeli jednak nie dokopiesz to zrób skręt i wbij się w żebra, to potrafi zadziwić wroga uwierz mi już to przećwiczyłem, bo będzie myślał że chcesz go kopnąć znów na udo. I dawaj mu szybkie proste, chodż cały czas, wbijaj się w niego. Pzdr. I dużo łokci, spróbuj pół obrót albo całą "obrotówkę"

Michał97

Wysłany: 2011-10-10, 16:08   

Tylko,że nie jestem rozciągnięty bo po wakacjach,a elementów rodem z MT mało miałem prawie wcale.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2011-10-10, 19:44   

Trenuj! Na prawdę przydatne są sparingi. Walczysz z różnymi kolegami z sekcji, uczysz się zachowań w walce z ludźmi o różnych stylach i gabarytach. Z czasem wyrobisz sobie własny styl i załapiesz o co chodzi. Na temat dodatkowych ćwiczeń na szybkość itp. pogadaj z trenerem. Efekty z czasem przyjdą same.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

MuayThai Fight 

Wysłany: 2011-10-10, 21:23   

Dokładnie tak jak mówi kolega; ) Oj ja też nie jestem uwierz mi ;) Nie zrobie ci szpagatu nawet; ) Wystarczy codziennie około 1 h żebyś się rozciągał (mięśnie), dużo biegania i FIGHT FIGHT FIGHT ;) Ja np właśnie ide pobiegać hehe ;)

komandos1990

Wysłany: 2011-10-11, 19:50   

Najlepiej jakbyś trenował sambo to wtedy to że jesteś mniejszy nie będzie miało żadnego znaczenia. Wiem co mówię. Gdy miałem szkolenia z gromem i formozą to widziałem na własne oczy jak mikrusy rzucali prawdziwymi kabanami. Ja też kiedyś takiego kabana rzuciłem o ziemię. Bo nauczyłem się dobrych chwytów na tych szkolen

Już wszyscy to słyszeli. Tylko jeden człowiek takie coś pisze. Leci pierwsze ostrzeżenie

Z87 

Wysłany: 2011-10-11, 20:52   

komandos1990 napisał/a:
Najlepiej jakbyś trenował sambo to wtedy to że jesteś mniejszy nie będzie miało żadnego znaczenia. Wiem co mówię. Gdy miałem szkolenia z gromem i formozą to widziałem na własne oczy jak mikrusy rzucali prawdziwymi kabanami. Ja też kiedyś takiego kabana rzuciłem o ziemię. Bo nauczyłem się dobrych chwytów na tych szkoleniach.

Rzucanie kimś kto nie stawia oporu to żadna sztuka :) np na judo w czasie ćwiczeń rzuty wychodzą bo przeciwnik się daje w czasie walki już nie zawsze.
To dziwne że jednostki specjalne trenują ze zwykłymi żołnierzami no chyba że jako instruktorzy.

artemis 

Wysłany: 2011-10-11, 21:03   

Z87, nawet jak stawia opor to latwo rzucic, sa po prostu pewne zasady ktore trzeba wprowadzic w zycie

thaiboxer01

Wysłany: 2011-10-11, 23:29   

Michał97 z większymi od siebie unikaj klinczu, trzymaj na dystans prostymi i kopnięciami frontalnymi.
Jeżeli przeciwnik boksuje kop nisko, jeżeli kopi, wchodź w półdystans i boksuj ale zapomnij o łokciach z gościem większym o 15-20 cm... :roll:

Michał97

Wysłany: 2011-10-20, 19:52   

A jeżeli jest sparing Boks + Kopnięcia do wysokości middle ,bez fronta.

MuayThai Fight 

Wysłany: 2011-10-23, 15:39   

to trzymaj go na dystans :) unikaj, bo jak ci wejdzie taki middle kick to uuu boli uwierz mi, jeszcze taki z ogromną mocą wyprowadzony to ... :) . Ale staraj się też kontrować te ataki, i najlepiej rób tak zwaną akcje "ząb za ząb" czyli kop za kop, ale nie tak powolny kop tylko odrazu banc, jak cię kopnie to ty go banc :) :)

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-10-23, 16:07   

MuayThai Fight napisał/a:
to trzymaj go na dystans :) unikaj, bo jak ci wejdzie taki middle kick to uuu boli uwierz mi, jeszcze taki z ogromną mocą wyprowadzony to ... :) . Ale staraj się też kontrować te ataki, i najlepiej rób tak zwaną akcje "ząb za ząb" czyli kop za kop, ale nie tak powolny kop tylko odrazu banc, jak cię kopnie to ty go banc :) :)

i jak taki midle kick wejdzie na łokieć przeciwnika to ujj boli stopa po tym i jeszcze kopnięty z całej siły eh :lol:

MuayThai Fight 

Wysłany: 2011-10-23, 16:08   

Mawashi napisał/a:
MuayThai Fight napisał/a:

i jak taki midle kick wejdzie na łokieć przeciwnika to ujj boli stopa po tym i jeszcze kopnięty z całej siły eh :lol:

Hehe nom ;) Dużo razy tak miałem :D A szczególnie jak ćwiczyłem bez ochraniaczy... Ból nie do opisania :/ ajj ;D

Odpowiedz do tematu