To też zależy jakim sposobem wiążesz bandaż, ale lepiej jest brać te dłuższe zawsze można po prostu gdzieś dwa razy owinąć albo poprowadzić 'w głąb' przedramienia. A szczękę radze brać pojedynczą bo łatwiej się oddycha, w podwójnej się zajedziesz.
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-11-15, 19:38
Cytat:
Ja osobiscie nieuzywam zadnego ochraniacza i przez 10lat treningow nic powaznego mi sie z zebami niestalo ;)
Ochraniacz nie tylko chroni i zęby ale i wargi przed przecięciem :P widocznie nie trenowałeś styli uderzanych lub nie sparowałeś ;)
Hej a załóżmy że trenować boks będę w czwartek i sobotę. Co mogę robić od niedzieli do środy? Żeby tam w jeden dzień też coś porobić. Tylko że słabo z kaską :/ Może jakąś skakankę(mały pokój musiałbym znaleźć miejsce do skakania poza mieszkaniem) albo coś na szybkość? Moim celem jest zrzucenie brzuszka(187cm wzrostu, ważę 94 kg mało mięśni więcej tłuszczu). Chcę zrzucić brzuszek i potem budować masę na boks tak do 100 kg bym chciał ważyć. Niestety mam w czwartek wf od 13:15 do 14:45 a potem na 19:15 godzinkę boksu, i w sobotę boks od 18 do 19. I kijowo mi się dni treningów ustawiły bo potem długa przerwa. I chciałbym też coś wtedy zrobić. Dodam że bieganie mi brzydnie bo nie lubię biec bez celu ;< Wolę biegać np. za piłką ale trudno znaleźć grupę z którą można by amatorsko pograć np. na hali :/ Dlatego proszę o jakieś rady co robić w czasie tych 3 dni :) Może jakieś machanie rękami w miejscu w pokoju xD?
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-11-16, 15:34
Cytat:
Może jakieś machanie rękami w miejscu w pokoju xD?