cześć,trenuję już 10-siąty miesiąc.Mam już za sobą wiele light-sparringów,początkowo byłem takim workiem do obijania ,teraz chłopaki mają problem mnie obić,mają tylko jeden patent na mnie ,wykańczają mnie kondycyjnie ,dwie rundy wytrzymuję ale trzecia już wielki problem.Nie wiem czy to już mój wiek,czy styl życia jaki do tej pory prowadziłem.pytanko czy macie jakieś zestawy ćwiczeń poprawiające kondycje.2 czy po treningu kończę ok 21 ,spożywać jakieś białko lub wegle czy po prostu iść lulu .pozdrawiam
_________________ Pokonany samuraj nigdy nie powraca
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-09-07, 11:02
Cytat:
czy macie jakieś zestawy ćwiczeń poprawiające kondycje.2
Interwały :P
Cytat:
czy po treningu kończę ok 21 ,spożywać jakieś białko lub wegle czy po prostu iść lulu
ja będę testować BCAA activ labu :P carbo też chciałem zarzuć ale na razie zostanę przy bananie :P
Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 100 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-21, 14:44
chociaż dobrym uzupełnieniem diety będą węglowodany, nie są drogie a jest to podstawowe źródło energii, zawierają łatwo przyswajalne cukry proste więc energia uwalniana jest szybciej niż w przypadku posiłku, a jednoczesnie po treningu szybciej uzupełniasz organizm. Najlepiej szukaj pośród renomowanych firm jak activlab czy olimp (ok 20zł/kg)
do tego jak przedmowca- interwały pomogą Ci znacznie zwiekszyć kondycję, naprawde odczujesz roznicę bardzo szybko. Pozdrawiam
Cześć dwa dni temu stoczyłem walkę z prawdziwym zawodowcem(wytrzymałem całą rundę)przyjechali z innego klubu posparować z nami.Dostałem potężne baty ,ciosy odczuwałem jak gdyby mnie koń kopytem naparzał ,do drugiej rundy trener już mnie nie dopuścił,facjatę miałem czerwoną jak burak.Zastanawia mnie jedna rzecz czy w boksie amatorskim są inne treningi techniczne i siłowe niż w zawodowym? ,gościu miał mocniejsze uderzenie z przedniej ręki niż ja z ,,tylnej,,trafiłem go dosyć mocno dwa razy ,myślałem że poczuł ale nic ,po prostu zobaczyłem jaka jest przepaść w technice i sile ciosu.Umuwiłem się na rewanż będzie motywacja do treningów.to pytanie kieruję do osób które z amatorki przeszli na zawodostwo,czy zmieniła się czestotliwość treningów ,długość,więcej treningów siłowych?
dlugosc raczej nie, czestotliwosc tak, treningi silowe ciezko powiedziec, roznica polegala na tym ( prawdopodobnie ) ze on wyprowadzal porpawnie ciosy z calego ciala + dobry timing
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
otóż okazało się że natrafiłem na nie byle kogo gościu nazywa się SAM SMART i jest najlepszy na całej KORNWALII ,toteż porażka aż tak nie boli ,ale zdania nie zmieniam rewanż będzie,cel?wytrzymać 2 rundy ,po prostu wciągnął mnie ten sport i tym żyję.
PATIOLI moja żona powiedziała że wytrzymałość mi się poprawiła i jest z tego powodu baaaardzo zadowolona.
Wiek nie ma nic do gadania to wszystko to kwestia motywacji/nastawienia/psychiki i wiele można zrobić/zmienić podam przykład nieco z innej dyscypliny Jan Łuka legenda trójboju siłowego - dziś 62 lata i wyniki dalej robi faktem jest tylko ,że zaczynał w wieku 18lat - http://janluka.pl/ - są jednak przykłady czy to w kulturystyce czy w innych dziedzinach ,że późno zaczynali a jednak z mocnym "plusem" Nie ma się co łamać tylko iść na przód !
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!