Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
boks w wieku 34 lat
Autor Wiadomość
szymonidas1976

Wysłany: 2010-10-08, 10:17   boks w wieku 34 lat

Cześć mam na imię Szymon,mam 34 lata ,w tym wieku zapisałem się na boks.Powód ;wielki brzuch ,zero kondycji,problem z alkocholem,moje życie codzienne wygląda tak,rano autem do pracy ,praca siedząca przez 10 godzin ,po pracy w auto ,w domu fotelik pilot w jednej ręce browar w drugiej i tak co dzień zero ruchu.Po pierwszym treningu zakwasy miałem przez tydzień,trenuje 2 razy w tygodniu po godzinie.Mam parę pytań1.Ile czasu przed treningiem powinienem jeść posilek(chodzę na 20) 2.jakie napoje stosować w czasie treningu.3o godz21.30 po treningu jestem w domu czy coś spożywać jeszcze na kolację ?.4 czy są suplementy stworzone dla sportów walki,dla osób po trzydziestce,mógłbym te pytania zadać trenerowi ale chodzę do angielskiego klubu i z trenerem nie idzie się dogadać bariera językowa.jeśli ktoś odp. to z góry dziękuje

ellesar 
Capoeira

Wysłany: 2010-10-08, 14:09   

1-mysle ze do 18 mozesz jesc...
2-najlepiej wode,albo 4move :D
3-Mozna cos zjesc,ale nie "nażreć" sie ;)
4-nie znam sie niestety...

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-10-08, 14:53   

1. Myślę również, że do 18 możesz coś zjeść. Jednak jeść ostatni posiłek 2 godziny przed treningiem to niezbyt zdrowo. Wydaję mi się, że jeszcze jakieś 30 min przed zajęciami zjesz banana czy też inny owoc nic się nie stanie.
2. Najlepiej wodę zwykłą, albo jakiś izotonik.
3. Tutaj mogę się mylić (koledzy poprawią) ale powinieneś zjeść jakiś posiłek zawierający węglowodany.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Z87 

Wysłany: 2010-10-09, 10:08   

1. Do godziny przed, tylko skromnie i lekko strawnie aby ci nie ciążyło na żołądku.
2. Woda lub Powerade
3. Ja osobiście jem :P, ale w twoim przypadku to bym tylko coś zjadł, jakbyś na tyle był głodny że byś nie mógł zasnać :P
4.Na co konkretnie chcesz odżywki ?

dawid555 

Wysłany: 2010-10-10, 20:49   

To się chłopie załatwiłeś ale nie z takich prblemów się wychodzi :).

Do 18 smialo mozesz jesc... w dni treningowe. po treningu owoce.
Ale nie odrazu. Jedz po treningu jak zwykle jadles ale zmniejszaj dawke aby odzwyczaic zoladek i zaprzestac jedzenia calkowicei po tereningu (tydzien wystarczy). Bo odrazu jak odrzucisz jedzenie zoladek bedzie inaczej pracowal.. nie zjesz na noc bedziesz glodny nadrobisz rano bo sie nie najesz... odstaw browar choc wiem ze nie latwo - a;e koniecznie. on rozleniwioa i tluczy. zacznij sie stopniowo i lekko rozciagac rano iwieczorem. Kondycje tez masz pewnie slaba wiec rower bieganie i basen pomoga. odpusc sobie na razie suplementy najpierw zrzuc brzuch nabierz kondycji niech znikna zakwasy .. potem ewentualnie odzywki na sile i poprawienie sylwetki.
pozdro

szymonidas1976

Wysłany: 2010-10-21, 10:12   

dzięki panowie za odpowiedzi,nie spodziewałem się że ktokolwiek odpowie,widzę że muszę odstawić nocne jedzenie,ostatnie posiłki jadałem o 23 i to cały kopiec kanapek,teraz moja żona widząc że mi odbiło i zapisałem się na boks,sama robi mi lekkostrawne żarełko,i stopniowo pomaleńku cielsko maleje,basen od soboty dorzucam,zamierzam zrzucić ok12kg w ciągu pół roku,myślę że nie powinno być problemów.W sprawie odżywek mam dylematy,czy brać coś przed treningowego, (np. shock therapy) żeby mieć kopa na treningu,czy jakiegoś spalacza,ale myśle że chyba coś przedtreningowego pozdrawiam was panowie i jeszcze raz dzięki zq podpowiedzi

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-10-21, 11:04   

na początku nie warto nic brać. Organizm zacznie sam reagować na zmiany. Dużo więcej ruchu i inne odżywiania. Na obecną chwilę suplementy nic Ci nie dadzą. Pomysł o tym tak za 3-4 miesiące. Życzę wytrwałości i dużo cierpliwości bo na początku efektów nie będzie za dużo widać. Ale z czasem będziesz bardzo zadowolony.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-10-21, 11:30   

1. To kiedy sie je przed treningiem to kwestia indywidualna. Ja np. jem zazwyczaj kilka godzin. Oczywiście o ile sam ćwiczę, a nie tylko prowadzę. Musisz sprawdzić na swoim organiźmie kiedy zjedzony posiłek przestaje Ci "ciążyć".
2. Wodę. Niegazowaną.
3. Nie. Z tym, że z początku lepiej coś lekkiego przekasić (np owoce). Z czasem można się ograniczyc do odżywki białkowej.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

szymonidas1976

Wysłany: 2011-01-10, 12:41   

trenuję już czwarty miesiąc ,efekty są powalające,praktycznie zero sadła ,dobra kondycja,zdrowa dieta,odstawiony alkochol,w odżywki się nieładuję ,zamiast białego proszku wolę dobrą szamkę ,czy mogę z czystym sumieniem polecić uprawianie boksu w moim wieku,zdecydowanie tak,nigdy na uprawianie sportu nie jest za póżno ,pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za dobre rady

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-01-10, 22:07   

widzisz ile radości Ci to daje:) i do tego zdrowie. tak trzymaj:)

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-01-11, 15:45   

Ja tam myślę że jeżeli ograniczenie posiłku przed snem spowoduje wielki apetyt rano to nawet lepiej, rano można wpierdalać, powinno się wtedy największy posiłek zjeść. A spać sam chodzę głodnawy mimo, że chcę robić masę. Po prostu tak się powinno robić, wpływa lepiej na sen i w ogóle.

"śniadanie jedz jak król, obiad jak zwykły many, a kolacją podziel się z wrogiem" - stara azjatycka mądrość

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Killu 

Wysłany: 2011-01-11, 19:05   

DrunkenMaster napisał/a:

"śniadanie jedz jak król, obiad jak zwykły many, a kolacją podziel się z wrogiem" - stara azjatycka mądrość

A co z pozostałymi posiłkami, między śniadaniem a obiadem i obiadem a kolacją? :mrgreen:

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-01-11, 19:10   

Stara Azja killu a Ty chcesz więcej niż 3 posiłki? z 3 myślę że byliby zadowoleni

Killu 

Wysłany: 2011-01-11, 19:59   

No przecież czepiam się tylko :P

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-01-11, 22:17   

Killu napisał/a:
No przecież czepiam się tylko :P

No ja też się czepiam:P

Odpowiedz do tematu