Demonfist
Wysłany: 2007-09-30, 22:46 co w zreczywistosci jest najskuteczniejsze-pomoc w podjeciu
co lepeiej zrobic:
trenowac 6 lat muay thai
trenowac 6 lat bjj
trenowac 3lata bjj i 3 lata muay thai
ja bylbym usatyswakcojowany jezeli doszedłbym w sprawnosci w walce do takiego poziomu jkai reprezentuja zawodnicy MMA, nie wiem jednak czy w 6 lat udaloby mi sie to osiagnac,dla tego zastanawiam sie nad poswieceniem calego czasu na 1 SW.
(no tych 2 lat tkwd nawet nie licze )
dla tego prosze podpowiedzcie mi co cwiczyc zeby byc kozakiem na ulicy, bo nie bede owijal w bawelne, chodzi mi o to zeby zadzic na osiedlach
aha wiem ze walczyc jak MMA wcale nie musi znaczyc w moim wypadku skutecznie(za malo mam czasu) bo i owszem moge walczyc jak w MMA ale cienko i np lepsze by bylo tylko mUAY THAI..kurde skomplikowane troche..
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 998 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-10-01, 14:53
zalezy jaki amsz klub w swoim miescie bo mozesz miec klub bjj u z najlepszym zawodnikiem w polsce a klub muay thai z kolesiem ktory wcozraj odebral legitymacje instruktora albo odwrotnie mozesz tez zapisac sie na 3 w tyg mt i 2 bjj ale 2 naraz ja bym ine rozpoczynal dopiero jak w jednym opanujesz perfekcyjnie podstawy no wiesz bjj no sciganiesz chlopa do parteru zalozysz mu kozacka dzwignie bedzie piszczal i blagal zebys puscil a tu wybiegną nagle z nikad i cie przekopia w 4rech w tym parterze a muay thai wpadniesz w chlopa z nokautujesz go łokciem on padnie ty znikniesz a jego znajda w kaluzy krwi
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"
Ja trenuje Muay Thai i BJJ i jest super.
Jednym uzupełniam drugie.
Raz podczas ustawki poślizgnałęm sie i przewróciłem osiłek do mnie podbiegł załozyłem mu trójkątne duszenie i skończyłęm łokciami.