Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Gołocie nie chce się walczyć
Autor Wiadomość
Tycho
Administrator

Wysłany: 2008-04-28, 14:59   Gołocie nie chce się walczyć

Andrzej ma dość boksu. Nic nie robi i nie wiadomo, kiedy wróci do treningów! - alarmuje w rozmowie z "Faktem" przyjaciel Andrzeja Gołoty, Ziggy Rozalski. Długo czekaliśmy na to, że nasz słynny bokser zostanie mistrzem świata w wadze ciężkiej, a teraz wszystko wskazuje na to, że się nie doczekamy!

"Andrzej zawsze był niezwykle pracowity. Ale ostatnio od dawna nie widziano go w sali treningowej. Miał walczyć w maju, to jednak nierealne. Może wróci do boksu jesienią" - dodaje Rozalski, ale sam chyba w to nie wierzy.

Kiedyś Lou Duva tak wyraził się o Gołocie: "On zawsze wstaje o szóstej rano, bez względu na to, która jest godzina". Słowa byłego trenera pokazywały, jak bardzo pracowity jest Polak. Zawsze pierwszy przychodził na trening i ostatni wychodził. Do każdego pojedynku był świetnie przygotowany fizycznie, gorzej było z psychiką. Dlatego cztery razy przegrał walki o mistrzostwo świata. Mimo to miał dostać od swojego promotora Dona Kinga piątą szansę.

Gdy trzy miesiące temu Gołota pokonał na punkty Mike'a Mollo, wszyscy specjaliści orzekli: "Następna walka będzie o mistrzostwo świata!". Czas jednak mijał, a nasz bokser nie spieszył się z powrotem do ciężkiej pracy. Najpierw rzucił się w wir zabaw, potem poleciał na narty, widziano go też na balu swojej córki Oli i meczu koszykarskim syna Andrzeja. Salę treningową omijał jednak szerokim łukiem.

Nie będzie walczyć w maju, nie myśli też o założeniu rękawic jesienią. W styczniu skończył 40 lat. Czyżby zrozumiał, że skoro wcześniej nie zdobył mistrzostwa świata, nie zrobi tego tym bardziej po czterdziestce?

zródło: dziennik z 23 kwietnia

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2008-04-28, 15:06   

kurde to niech jak mu sie juz nie chce zrobi cos dla fanow i zawalczy ostatni raz!!;)

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-04-28, 17:15   

do pięciu razy sztuka...!![?]

Piotrek15

Wysłany: 2008-04-28, 20:45   

a ja nie wierze, ze tak poprostu mu sie odechcialo. Jakas przyczyna musi byc powazniejsza bo to jest prawdziwy sportowiec, ktoremu nie zalezy na kasie tylko kocha to co robi i chce to robic dalej i za wszelka cene. ;-) takie moje zdanie i dla prawdziwych sportowcow takich jak Andrew respect ;-)

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-04-28, 22:33   

A tam. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze ;D

KaMaSx 

Wysłany: 2008-04-28, 23:49   

szkoda ze niechce juz walczyc, ale ja szanuje jego decyzje ;-) z jednej strony ma juz swoje lata, i moze niechce mu sie juz boksowac, a z drugiej strony marnuje wielka szanse :roll:

Piotrek15

Wysłany: 2008-04-29, 14:37   

shinra napisał/a:
A tam. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze ;D

Nie prawda, ze chodzi o pieniadze. On juz w swojej karierze tyle zarobil, ze nie musialby jeszcze walczyc o kase. Poprostu walczyl dla siebie i tyle

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2008-04-29, 15:16   

moze mu zaplacili zeby nie walczyl:PP hehe

Odpowiedz do tematu