Wysłany: 2010-02-16, 16:02 Jakie sprzęt dla nowicjusza
Cześć!
Wczoraj byłem na pierwszym treningu mma, trenowaliśmy stójkę. Bardzo mi się spodobało, wiec zapisałem się. No ale do rzeczy, wszyscy mieli rękawice boskerskie na treningu, więc i ja musze sobie takowe sprawić Do dyspozycji mam 250zł. Chciłbym, abyście polecili mi: rękawice, które będą dla mnie najlepsze{nie wiem kompetnie jakie, jaki rozmiar itp.) ochraniacz szczęki oraz ochraniacze na piszczele.
Pozdrawiam i czekam na odp.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-16, 17:04
Po 1 co musisz kupić w kolejności to:
1. Ochraniacz na zęby
6. Spodenki do MMA jeśli będziesz chciał (na tych stronach co podałem są, jednak polecam modele "Vale Tudo" i te z rzepem Velctro czy jakoś tak i gumką)
7. Kask (w klubie zazwyczaj jest ale trener może zarządcą więc bierz Mastersa też.)
[ Dodano: 2010-02-16, 17:08 ]
A jeszcze bandaże na łapy to Everelasta dobre bo są rozciągliwe, ochraniacz na kroczę i bandaże możesz kupić w każdym sklepie sportowym. Ochranicz na szczękę ale ten za 15 zł chroni zęby w 30 procentach a shock doctora albo cage werar od 60 w górę.
Jak masz ograniczone fundusze to w pierwszej kolejności szczęka, ochraniacze krocza, piszczeli + rekawice bokserskie, z łatwością zmieścisz się w 250 zł. Później mozesz dokupić resztę
_________________ <Cyber Rekin> Co myślicie o moim nicku?
<Deepdelver> Jest świetny. Nazwę tak córkę.