Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2008-09-27, 14:06
Wiesz ja myślę, że muay thai jest lepsze - mimo że sam się zapisałem na kicka(brak sekcji taja)- przyczyna jest prosta, mając dodatkowo do wykorzystania kolana i łokcie plus klincz mt staje się bardziej uniwersalne. Zatwardziali jednak mogą stwierdzić że mają więcej czasu na dopracowanie technik w kick boxingu ale tu pozostaje przyznać że "walczy człowiek, nie styl" i to chyba najlepsze podsumowanie będzie.
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Wysłany: 2008-09-27, 14:42
Fascynuje mnie to, że ze względów zdrowotnych to będzie najlepsza SW ze stójki (na taja trochę bym się bał bo byłem kiedyś narciarzem i kolana nieco ucierpiały, szczególnie prawe ale jakoś się trzymam) poza tym KB jakoś mnie tak wciągnął z samej nazwy i filmu z Van Damme'em- sorry za pisownie- . Gdyby dodać że dużo bo aż 3 znajomych łazi tam gdzie ja to mamy same plusy
Trening czyni mistrza
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 55 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-09-27, 14:46 RE:
Rozumiem.. właśnie to MT ma ten minus, że też kiedyś miałem problem z kolanem i to niezbyt ciekawe. Też nie będę sam tam gdzie pójdę raczej.. Nawet gdyby było to inne miasto to jeden kolega wybiera się ze mną również..
#Off: A czy Twój nick ma coś wspólnego z Krav Magą? Chodzi mi o to, czy to trenowałeś lub się tym interesowałeś?
Wysłany: 2008-09-27, 14:48
Nie po prostu w samp'a (San Andreas Multi Player) się kiedyś grało z tym nickiem i tak zostało (Krav maga ostatnio zaczęła mi się kojarzyć z wyciąganiem kasy od ludzi chcących stać się pro jak Krzysztof Kononowicz )
Trening czyni mistrza
Trochę głupia ankieta. Dlaczego? Ponieważ odpowiedź jak na mój gust jest jedna i dość oczywista.
- W MT zawarte są wszystkie techniki istniejące w KB, jakie stosuje się na forumłach full contact i w walce realnej.
- Taj oferuje znacznie silniejszą technikę kopnięć oraz dozwala stosowanie low kicków.
- W tajskim boksie dopuszczalne są uderzenia łokciami i kolanami. Do tego dochodzą techniki związane z walką w zwarciu, klincz i możliwość stosowania obaleń.
- Nie mam pewności, ale w KB nie ma chyba czegoś takiego jak przechwyty, łapanie nóg kopiącego przeciwnika.
Do tego dochodzi nieco inny system punktacji stosowany na zawodach, a co za tym idzie przygotowanie zawodników opiera się o odmienne zasady.
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2008-09-27, 15:20
Ja też trenuję KB, mi się bardzo podoba i jest bardzo przydatne jeżeli chodzi o stójkę, Wiele zależy od klubu, jak masz średni klub MT i dobry KB, to bierz KB.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-09-27, 15:21 ]
Horus napisał/a:
Taj oferuje znacznie silniejszą technikę kopnięć oraz dozwala stosowanie low kicków.
W KB też są
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
Wysłany: 2008-09-27, 16:27
No wiesz u nas trenuje p. Andrzej Garbaczewski (nie chciałem źle napisać nazwiska pewien nie jestem czy tak się pisz) a z tego co wiem to owy pan jest trenerem polskiej reprezentacji
Trening czyni mistrza