Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
KickBoxing - Porady dla amatora
Autor Wiadomość
patrykkk57

Wysłany: 2011-10-27, 21:09   KickBoxing - Porady dla amatora

Witam mam 16 lat . ważę 54 kg . mam 166cm wzrostu . Chciałbym zacząć trenować narazie coś w domu poza domem . ale narazie nie w klubie . chcę się przygotować bo do tej pory była tylko szkoła dom szkoła dom chcę to zmienić . co proponujecie jakie treningi domowe ? i wgl proszę o dobre porady do klubu mam zamiar się zapisać na początku stycznia . / PS 2 pytanko . gdy siedzę i mam wyprostowane nogi nie mogę paclami u rąk dotknąć stóp mianowicie nie jestem dobrze rozciągnięty jak to odrobić < rozciągnąć > :) czekam na odpowiedzi ! :) dziękuję

wróbel436 
KickBoxing

Wysłany: 2011-10-27, 22:11   

Wszystko było wystarczy poszukać.

HubertW 

Wysłany: 2011-10-28, 09:26   

http://www.youtube.com/watch?v=fXlkYPWNBZU rozciąganie

Michał97

Wysłany: 2011-10-28, 11:57   

Potrenuj taekwondo ,to cię najlepiej rozciągną/

turboj 
kickboxing

Wysłany: 2011-10-28, 12:30   

Idź na sekcje. Sam możesz trenować kondycje, sile. Czemu nie chcesz się zapisać?

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-10-28, 14:30   Re: KickBoxing - Porady dla amatora

patrykkk57 napisał/a:
Witam mam 16 lat . ważę 54 kg . mam 166cm wzrostu . Chciałbym zacząć trenować narazie coś w domu poza domem . ale narazie nie w klubie . chcę się przygotować bo do tej pory była tylko szkoła dom szkoła dom chcę to zmienić . co proponujecie jakie treningi domowe ? i wgl proszę o dobre porady do klubu mam zamiar się zapisać na początku stycznia . / PS 2 pytanko . gdy siedzę i mam wyprostowane nogi nie mogę paclami u rąk dotknąć stóp mianowicie nie jestem dobrze rozciągnięty jak to odrobić < rozciągnąć > :) czekam na odpowiedzi ! :) dziękuję

pobiegaj, poćwicz siłowo w domu, bądź na siłowni
nie od razu Rzym zbudowano, nie ma sensu na siłę się rozciągać, ludzie latami rozciągają się a ty chcesz to osiągnąć w kilkanaście tygodni/miesięcy ? to nie możliwe
po prostu ćwiczy, ćwicz i jeszcze raz ćwicz
zapisz się do jakiegoś klubu, w klubie nie musisz mieć jakieś specjalnej kondycji czy formy, czy być mistrze Europy w boksie w wadze piórkowej, wszystko dojdziesz stopniowo, tak samo z rozciąganiem, będziesz robił postępy, tylko to kwestia czasu i systematyczności, musisz mieć mocną motywację, że nawet w najgorszych sytuacjach nie zawiedzie cię, i jakiś cel krótko i dlugo czasowy :)

Odpowiedz do tematu