Wysłany: 2011-10-27, 21:09 KickBoxing - Porady dla amatora
Witam mam 16 lat . ważę 54 kg . mam 166cm wzrostu . Chciałbym zacząć trenować narazie coś w domu poza domem . ale narazie nie w klubie . chcę się przygotować bo do tej pory była tylko szkoła dom szkoła dom chcę to zmienić . co proponujecie jakie treningi domowe ? i wgl proszę o dobre porady do klubu mam zamiar się zapisać na początku stycznia . / PS 2 pytanko . gdy siedzę i mam wyprostowane nogi nie mogę paclami u rąk dotknąć stóp mianowicie nie jestem dobrze rozciągnięty jak to odrobić < rozciągnąć > :) czekam na odpowiedzi ! :) dziękuję
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
HubertW Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 28
Wysłany: 2011-10-28, 14:30 Re: KickBoxing - Porady dla amatora
patrykkk57 napisał/a:
Witam mam 16 lat . ważę 54 kg . mam 166cm wzrostu . Chciałbym zacząć trenować narazie coś w domu poza domem . ale narazie nie w klubie . chcę się przygotować bo do tej pory była tylko szkoła dom szkoła dom chcę to zmienić . co proponujecie jakie treningi domowe ? i wgl proszę o dobre porady do klubu mam zamiar się zapisać na początku stycznia . / PS 2 pytanko . gdy siedzę i mam wyprostowane nogi nie mogę paclami u rąk dotknąć stóp mianowicie nie jestem dobrze rozciągnięty jak to odrobić < rozciągnąć > :) czekam na odpowiedzi ! :) dziękuję
pobiegaj, poćwicz siłowo w domu, bądź na siłowni
nie od razu Rzym zbudowano, nie ma sensu na siłę się rozciągać, ludzie latami rozciągają się a ty chcesz to osiągnąć w kilkanaście tygodni/miesięcy ? to nie możliwe
po prostu ćwiczy, ćwicz i jeszcze raz ćwicz
zapisz się do jakiegoś klubu, w klubie nie musisz mieć jakieś specjalnej kondycji czy formy, czy być mistrze Europy w boksie w wadze piórkowej, wszystko dojdziesz stopniowo, tak samo z rozciąganiem, będziesz robił postępy, tylko to kwestia czasu i systematyczności, musisz mieć mocną motywację, że nawet w najgorszych sytuacjach nie zawiedzie cię, i jakiś cel krótko i dlugo czasowy :)
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"