Moglbvy ktos zaznaczyc na tym zdjeicu http://pl.wikipedia.org/w...=20070123185636 dokladne miejsce ktorym koopiemy low kicka. Czy kopiemy piszczelem czy meisniem, czy zlaczeniem stopy i piszczela.
Noge skreca sie w kolanie przy lowkicku czy powinna byc w miare wyprostowana.
Low kick idzie poziomo czy z gory na dol (cios opadajacy) ?
Kopie się piszczelem oczywiście, podczas kopnięcia lekko noga jest zgięta w kolanie. Low kick może i iść poziomo i z góry na dół Na treningu powinni Ci dokładnie pokazać i wytłumaczyć
Obrazek Kopie się piszczelem oczywiście, podczas kopnięcia lekko noga jest zgięta w kolanie. Low kick może i iść poziomo i z góry na dół Na treningu powinni Ci dokładnie pokazać i wytłumaczyć
Cytat:
Uderzaj odcinkiem, który zaczyna się dziesięć centymetrów poniżej kolana, kop, jakbyś chciał przeciąć cel - tłumaczy,
czyli 10 cm pod kolane czy tak jak powiedzial sonek?
wiesz co w różnych stylach inaczej się wykonuje mawashi, a ktoś może inaczej wykonywać niż tutaj piszą koledzy wyżej i też by było poprawnie [za pewne ]
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
To co ja Ci napisałem i kolega Keszek jest to samo więc możesz się do tego stosować ale i tak najwięcej i najlepiej dowiesz się na treningu wystarczy tylko spytać
To co ja Ci napisałem i kolega Keszek jest to samo więc możesz się do tego stosować ale i tak najwięcej i najlepiej dowiesz się na treningu wystarczy tylko spytać
Taka różnica kosmetyczna, zależy od trenera jak uczy też i gdzie się uczył.
.... napisał/a:
Z czasem sam zobaczysz jak Ci będzie wygodniej i lepiej wychodzić trzymanie dystansu itp. Ale trener Ci wszystko powie.
Kopie się piszczelem, ze skrętem w biodrach, noga zgjęta w kolanie, prostujemy w ostatniej chwili ale nie do końca. Natomiast strefa uderzenia Low-kick to jest gedan, więc cała poniżej pasa
_________________ Będziemy spogladać w górę ku prawdziwej mądrości i sile, porzucając inne pragnienia....
Natomiast strefa uderzenia Low-kick to jest gedan, więc cała poniżej pasa
Nie, w przypadku lowkicka jest to udo, najlepiej zaraz nad kolanem. Można powiedzieć gedan, ale lowkick obejmuje tylko tą część o której napisałem, bo na gedan mogą też być podcięcia.
Nie, w przypadku lowkicka jest to udo, najlepiej zaraz nad kolanem. Można powiedzieć gedan, ale lowkick obejmuje tylko tą część o której napisałem, bo na gedan mogą też być podcięcia.
Dokładnie jak kolega pisze lekko powyżej kolana tam gdzie mięśnia nie ma tam najbardziej boli. Tylko na sparingach się za mocno tam nie kopie bo potem dłuuugo się wraca do domu wiem z doświadczenia:PP
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy