Witam czy orientuje sie ktos na obecna chwile czy istnieje jeszce jakas sekcja MT w legnicy?Oraz prosze o podanie innych sekcji sztuk walk z legnicy.Z gory pozdrawiam i dziekuje.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-06-25, 09:24
DRAGON Legnica Muay Thai Club na jakimś forum o tym klubie słyszałem.
Google nie boli
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-06-25, 11:06
Z tego co weim (a wiem niewiele ) to w Legnicy od dawna ciągle były jakieś 'mielizny' z Tajem, no w kazdym razie wiem, ze kiedajszo byly jeszcze treningi na ulicy Górnej (albo Górniczej - jakos tak sie nazywala;))
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
a ja szukam miejsca w legnicy gdzie można by zawiesić worek i troche powalić ale tak np od 8 rano a nie po 16
sqrwiell1989 Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 14
Wysłany: 2010-03-01, 13:52
o muaj thai nic nie słyszałem ale masz tak:
- na ulicy górniczej klub tkkf olimp... są treningi boksu i kickboxingu z elementami muaj thai
Tylko powiem ci coś od siebie: straszna lipa, sala malutka, 15 osób na sali może 12mx6m, zaduch wcholere, słaby sprzęt
słabe warunki
nie ma podziału na grupy zaawansowania także można se wyobrazić jak tam jest... ludzie trenujący po 5 lat trenują ze świerzakami
ogólnie bardzo ciężko sie nauczyć techniki w takich warunkach no i nie ma sparingów
Plusy:
-trener podchodzi do każdego indywidualnie, poprawia, pomaga
-cena 55zł jak dobrze pamiętam za 2 treningi kb + 1 trening boksu za 10zł, razem 3 treningi na tydzień
Minusy:
-słaby sprzęt
-maleńka sala, coś jak większy pokój
-za dużo ludzi na bardzo małej powierzchni
-brak podziału na stopień zaawansowania
=====> drugi klub, jeśli można to tak nazwać... na ulicy kamiennej w szkole podstawowej nr1 są prowadzone treningu boksu 3 razy w tygodniu
tu to już wogóle fuszerka totalna... trener to jakaś kpina, ma swoich dwóch pupilków i wokół nich sie kręci, pokazuje a reszte ma w dupie i machają takie świerzaki jak połamańce i niczego nie można sie nauczyć
plusy:
-niska cena 40zł za 3 treningi
-można sobie bardzo dobrze kondycje wyrobić bo treningi są hardkorowe trwają między 2 a 3 godziny
-bardzo duża sala gimnastyczna
-SPARINGI !!!! w każdy czwartek
Minusy:
-sprzęt to kpina, chyba sami te worki robili
-trener ma 2 pupilków a reszte pjerdzieli
-brak podziału na grupy zaawansowania
Ogólnie w legnicy jest tylko jeden klub warty uwagi, tekłondo czy jak to sie tam pisze, ale to raczej na ulice sie nie przyda