Wysłany: 2008-06-02, 12:15 Muay Thai w małych miastach
Witam jestem nowym usherem, ale ogromnie fascynuje mnie Muay Thai. Niestety mieszkam w małym mieście Biała podlaska i nie ma u nas zbyt wielu akademii w których można było by nauczyć się czegoś. Właściwie to poza Capoeirą i Aikido nie ma nic więcej. Chciałbym prosić o jakieś wsparcie, może akcję propagandową mówiącą o tym, że w tak niewielkich miastach też warto zakładać szkoły sztuk walki. Ja i koledzy ogromnie fascynujemy się Muay Thai, ale jedyne co możemy robić to nauka przez internet. Czy ktoś ma pomysły jak można by było reklamować małe miasta jako dobre miejsce do zakładania szkoły walki? Czekam na liczne posty w tej sprawie:)
Biała Podlaska jest miastem studenckim. Mam tam kilku znajomych, i z tego co wiem, to jest tam teakwondo i karate kyokushin. Poza tym studenci cwiczą SW (jest to mieszanina wszystkich studentów). Pogadaj z nimi :)
ja tez mam tam znajomych i podobno jest fajna szkolka taekwondo moj kumpel chodzi i naprawde widze u niego dobre efekty pomimo tego ze to taekwondo:D!mysle ze powinienes sie przejsc-lepsze to niz nic zapewniam cie w 100%!trener nazywa sie Mazurek czy jakos tak!a Boruta idealnie przedstawil ta sytuacje-nie ma szans zeby cos samemu wykombinowac bo do tego potrzebny jest sprzet,sala,ludzie a przede wszystkim trener!!a jezeli takowego w miescie nie ma to raczej nie macie na co liczyc,wiec lec na taekwondo od wrzesnia i nie gadaj!!
Fascynujecie się MT, bo teraz moda na to i w TV tego dużo. A to SW jak każda inna. Na pewno jedna ze skuteczniejszych, ale nie ma co przesadzać, jest wiele równie dobrych. Nie walczy styl, lecz człowiek. Podobnie jest z nauką - ważniejsze, jak wyglądają treningi, od tego, jakiego konkretnie stylu dotyczą (pod warunkiem że ten styl to nie aikido, krav maga albo karate tsunami ).
dobrze radzą zacznij trenować taekwondo żeby nabyć jakiegoś ogólnego rozeznania w walce i może spodoba ci się bardziej niż MT a jak nie to przecież możesz za parę lat wyjechać sobie z Białej podlaski gdzieś gdzie będą sekcje MT
_________________ Nie wytrącaj mnie z równowagi, choć w mej duszy panuje chaos.