Witam.
Od pewnego czasu myślałem nad tym żeby zapisać sie na jakaś sztuke walki.
Myślałem nad dwiema opcjami: Box albo kickboxing.
Jestem dosyć wysoki 195 cm i waże przy tym 90 kg. Co byście mogli doradzić?
I czy znacie może jakieś kluby boxerskie w Gdyni albo ogolnie w trójmieście?
No i może orientujecie sie mniej wiecej jakie są koszta takich treningów?
Z góry dziekuje.
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2008-09-14, 19:03
oł, GDA, czyli masz jakies pole do popisu. hmmm, jest klub jak Duet <jesli mowimy o KB> http://www.kickboxingduetgdansk.pl/ . a muay thai Cie nie kusi zaczekajmy co doradzi Ci Boruta, on jest z Trojmiasta, wiec zna tamtejsze realia. a ceny treningow - zalezy od poziomu sekcji i ilosci treningow w tygodniu - wahaja sie od 50-100 zł na miecha. pozdro.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
Wiesz, najbardziej interesuje mnie boks. :)
Chodzi mi głownie o szybkie uderzenia rękoma.
Nad MT też myślałem...
Tylko MT ćwiczyłbym też nogi (co nie bardzo mnie interesuje) No i nie jest droższe od Boksu i kickboxingu?
A no i najbardziej interesuje mnie klub gdzieś w Gdyni, no może w Sopocie. Gdańsk to już ostateczność.
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-09-14, 19:37
Cytat:
Tylko MT ćwiczyłbym też nogi (co nie bardzo mnie interesuje)
Czemu nie? Nogi sa integralną częścią ludzkiego ciała i myślę ze lepiej umieć je wykorzystać (zwłaszcza na ulicy). Swoja droga piszesz Boks lub Kick boxing, a przecież w kb tez sie trenuje nogi :)
Źle sformułowałem moja wypowiedź :P
Tak, głównie chodzi mi o ulice gdyż mieszkam w niezbyt bezpiecznej dzielnicy.
Mówisz nogi? A będę miał czas żeby sie przygotować do kopnięcia?
Tym bardziej że chodzę w dosyć ciasnych jeansach, nie w żadnych dresach. No i bez rozgrzewki też ciężko wyprowadzić dobre kopniecie prawda?
Dlatego zostańmy przy boksie.
Hmmm no ja jestem laikiem wiec skoro tak mówisz... Wydawało mi sie że lepiej komuś przywalić niż tarzać sie z nim po ziemi.
Szczególnie zę u mnie wiekszość przeciwników to leszcze którzy są twardzi bo stoja w 3-4...