No wlasnie bo ja mam taki problem, że jestem praworęczny i lewonożny:/ Praworęczny zawodnik (i najczęsciej praworęczny) powinien wysunąć lewą noge do przodu i lewą rekę. Ale z natury człowiek ma tak, żę jeżeli jest lewonożny to lewą nogę bedzie trzymał z tylu a z prawonożnym jest odwrotnie. Co zrobić w takiej sytuacji? Jeżeli jestem praworęczny i lewonożny to lepiej trzymać klasyczna gardę z lewą nogą do przodu czy tak jak jest wygodniej Powiem że nie sprawia mi kłopotu normalna garda z lewą noga w przodzie, ale zauważyłem, że gdy znajduję sie w sytuacji "podwyższonego ciśnienia:P" automatycznie idę prawa nogą do przodu.
trzymaj twardo garde na barach bary na biodrach a te by z ziemi dobre wybicie mialy w takiej kompilacji powinno powstac silne uderzenie ale i cos jeszcze tylko troche koncentracji nad tym co robimy .... a sama postawa wg mnie powinna byc indywidualna ode osoby jako ze niemozna wszystkiego opierac na schematach e e zonk sztuka walki jest jak zycie -- bo ona nim jest . peace warrior's
_________________ Pozbądź się strachu i niepewności.
Pomyśl, że najwyżej możesz umrzeć...