Wysłany: 2010-09-08, 20:30 Problem ze szczęką! Heeeelp
Witam. Otóż mam mały problem. Kilka dni temu boksowałem się ze swoim kolegą w małej piwniczce. Ze względu na to, że jest tam dosyć mało miejsca to co tam się działo nie przypominało prawdziwego boksu ;d. W pewnym momencie dostałem lewego sierpowego w szczękę co spowodowało ogromny ból i uczucie jakby przesunęła mi się szczęka czy coś. Gdy coś jadłem albo po prostu ruszałem szczęką dało się odczuć ból.Obydwoje mieliśmy ochraniacze na zęby chociaż wątpię żeby to miało jakie kol wiek znaczenie. Minęły 4 dni i przestał mi dokuczać jaki kol wiek ból. Dzisiaj znowu poszliśmy na lekki sparing i stało się to samo. Znowu dostałem sierpowego i ten sam ból oraz uczucie jakby przesunięcia szczęki. Nie chce z tym iść do lekarza bo wątpię żeby dało to jaki kol wiek sukces ;d. Czy mieliście podobnie? Jak tak, w jaki sposób to zwalczyliście ?
Wysłany: 2010-09-09, 13:57
Właśnie nie jestem pewny jak z tą buzią u mnie było :D. Ból objawia się przy uchu zaraz i nasila się z każdym dotykiem tego miejsca jak i w trakcie spożywania czy picia. Znacie może jakieś leki czy co kol wiek aby zmniejszyć ten ból ?
@up
Nie no co Ty. Kupiłem szczękę za jakieś 12 zł xD. Zresztą dostałem w dolną część więc szczęka nie miała zbytnio nic do robienia ;d
tak najlepszy lek to lekarz i skończ głupie pytania... Masz to na własne życzenie chcesz się sparować po piwnicach bez nadzoru to rób tak dalej ale potem nie dziw się że jest jak jest.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Wysłany: 2010-09-09, 18:19
yaol90 napisał/a:
tak najlepszy lek to lekarz i skończ głupie pytania... Masz to na własne życzenie chcesz się sparować po piwnicach bez nadzoru to rób tak dalej ale potem nie dziw się że jest jak jest.
yaol90...jak wiesz forum jest od tego aby rozmawiając z ludźmi, dowiadywać się tego czego np nie rozumiemy a nas interesuje, wymieniać się z nimi różnymi poglądami itp. Po Twojej ilości postów myślę że to ogarniasz. Jeśli napisałem temat to widocznie był on dla mnie ważny i nie znałem odpowiedzi. Po za tym chciałem się dowiedzieć też czy podobnie jak ja któryś z użytkowników fight club miał z tym do czynienia. Widzisz...nawet jeśli biję się w piwnicy nie masz pewności czy np nie robię tego z ojcem instruktorem walki czy czego kol wiek. To tylko przykład bo tak nie jest. Lekcje zaczynam od jutra. Boksuje się z kumplem od czasu do czasu, gdy najdzie mnie na to ochota. Ten wypadek zdarzył się mi nie dawno i dopiero 1 raz w życiu. Do lekarza ? Ależ oczywiście czemu nie, ale nie chce martwić swoich rodziców. Akurat mam takich którzy po takim incydencie wątpię, że pozwolili by mi na jakieś konfrontacje :P. Proszę Cię, nie naskakuj tak na mnie bo pomimo wieku chyba powinieneś trochę nabrać kultury prawda? ;).
@up
Hmm właśnie nie jestem tego pewny, ale jeśli już tak jest, wiesz może co wypadało by zrobić z tym?:p Samo się nastawi? Czy jakaś pomoc by mi się przydała ?