Wysłany: 2010-06-29, 14:29 Prosze o pomoc bo jestem ciota
Witam wszystkich uzytkownikow tego forum to moj pierwszy post wiec siemano wszystkim. Mieszkam w Warszawie a dokładnie na kabatach i od kilku miesiecy strasznie jaram sie sztukami walki wiec postanowilem sie na cos zapisac. I tu mam właśnie problem bo nie znam zadnej dobrej szkoly sztuk walki w Warszawie. Najbardziej interesuje mnie boks i mma a reszta to juz jak nie bedzie zupelnie gdzie isc. Jak mieszkacie w Warszawie i znacie jakis dobry klub to smialo pisac.
Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje Michal Marcinkowski
Ale jak kręci cię boks i mma to najlepiej zapisać się na Muay Thai. Walka w parterze,boks,łokcie itp.
oczywiście muay thai to:
Boks tajski, boks syjamski (taj. muay thai, มวยไทย, ang. thai boxing) - tajski sport walki kładący nacisk na walkę w klinczu z wykorzystaniem uderzeń łokciami i kolanami.
Boks tajski przywiązuje dużą wagę do klinczu, czyli walki w zwarciu. Jest to łatwo rozpoznawalny element boksu tajskiego. Pozycja walki jest głównie frontalna, ręce trzyma się szerzej niż w bokserskiej gardzie, dzięki czemu trudniej złapać w klincz. Dozwolone są przechwyty kopnięć, obalenia i podcięcia, natomiast zabronione rzuty, jakie się stosuje w judo. Słabością boksu tajskiego jest brak walki parterowej, duszeń i dźwigni.