Mam 15 lat i jestem zainteresowany różnymi chwytami ciosami itp. Czy ktoś może mi opisać kilka podstawowych dźwigni i chwytów .Wiem że powinien mi to ktoś pokazać albo lepiej żebym się zapisał do klubu ale w moim mieście nie ma czegoś takiego.Szukałem już w gogle ale nic nie znalazłem. =)
No to najlepiej przekrojowo rzut przez biodro masz w Judo,Ju Jitsu,BJJ[chyba] i samoobronie, a chwyty możesz różne robić
_________________ Po przeciwnościach, losu dążyć do celu...
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-22, 20:04 Re: Proszę o pomoc
Miszko napisał/a:
Mam 15 lat i jestem zainteresowany różnymi chwytami ciosami itp. Czy ktoś może mi opisać kilka podstawowych dźwigni i chwytów .Wiem że powinien mi to ktoś pokazać albo lepiej żebym się zapisał do klubu ale w moim mieście nie ma czegoś takiego.Szukałem już w gogle ale nic nie znalazłem. =)
Podaj miasto na pewno coś się znajdzie albo jakieś bliskie co możesz dojeżdząc nie takie rzeczy się na foremka szukało xD
no tak mieszkam w Mielcu jak coś znajdziesz to najlepiej bezpłatnego :)
Wysłany: 2010-02-22, 20:08
Piotrek1994 napisał/a:
Taa, albo Bouta napisał lepsze kluby w miastach które maja jego uwagę;D
Nie wypisał każde i tylko te z BJJ i MMA po za tym chodziło mi o to, że ludzie z forum wszystko znajdą. Podawaj tą miejscowość i tam gdzie możesz dojeżdżać jeśli jest ona mała.
Wysłany: 2010-02-22, 20:20
Miszko napisał/a:
To co opiszecie mi jakiś chwyt
[ Dodano: 2010-02-22, 20:18 ]
a dzięki
Podałem Ci kluby w sekcji Judo Ci wszystko pokarzą na treningu przez neta nic się nie nauczysz, jeśli chcesz trenować pełny parter to musisz dojeżdżać do większego miasta jakim jest np. Tarnobrzeg, mogę poszukać czy coś jest jak nie chcesz to idź na treningu Judo.