Witam, nie dawno zacząłem trenować boks. W zasadzie do trenowania jeszcze mi brakuje ponieważ byłem jedynie na 2 treningach :) Mam parę pytań do was i mam nadzieję że mi pomożecie. ^^
1 pytanie: w domu posiadam jedynie rękawice do mma. Czy opłaca mi się je zabrać na trening i zakładać je zamiast tych rękawic z piaskiem? :| .
2 pytanie: Na 2 treningu mieliśmy uderzać w worki. Teraz mam całe pięści posiniaczone, czy to wina że nie miałem tych bandaży, albo starałem się za mocno uderzać? Czy tak po prostu musi być na początku?
3 pytanie: Na tym ostatnim treningu mieliśmy taką kompilację worek, skakanka, worek, skakanka. No i zerkałem jak starsi koledzy skaczą na skakance to robią to tak
1 pytanie: w domu posiadam jedynie rękawice do mma. Czy opłaca mi się je zabrać na trening i zakładać je zamiast tych rękawic z piaskiem? :| .
Zapytaj sie trenera...ale raczej watpie..
Cytat:
2 pytanie: Na 2 treningu mieliśmy uderzać w worki. Teraz mam całe pięści posiniaczone, czy to wina że nie miałem tych bandaży, albo starałem się za mocno uderzać? Czy tak po prostu musi być na początku?
Uderzaliscie bez ochraniaczy ? zmien klub.
Cytat:
3 pytanie: Na tym ostatnim treningu mieliśmy taką kompilację worek, skakanka, worek, skakanka. No i zerkałem jak starsi koledzy skaczą na skakance to robią to tak
nikt ci nie kaze tak skakac..tym bardziej ze nigdy wczesniej na niej nie skakales
Kod:
4 pytanie: Jak mam poprawic szybkość ciosów? To przyjdzie z czasem czy są jakieś specjalne ćwiczenia na szybkość uderzeń które będę mógł robić w domu?
Trenuj na sali i z czasem bedzie lepiej
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
1.Na początek lepiej takie, niż żadne, a z czasem kup sobie normalne.
2. Głównie przez to, że uderzałeś bez rękawic (co mi się trochę nie mieści w głowie), ale owijki też się przydadzą, nie są drogie.
3. z czasem przyjdzie i poprawniej skakać na skakance.
4. trenuj, trenuj, trenuj... Samo nic nie przyjdzie, na razie ucz się techniki, jeżeli tą poprawnie wytrenujesz, to zacznij ćwiczyć szybkość.