Oglądałem film "Pocałunek Smoka" z Jet li
I tam było że wbija Szpilke w kark i gość umiera . Czy to jest możliwe
Albo w filmie "Kill Bill" robi gest na klacie jakiś i po zrobieniu 4 kroków ginie ;d
Wiecie coś o tym :)
Czytałem o punktach Witalnych u człowieka ale nic takiego nie było :)
Na mój rozum laika wbicie szpilki w kark może jedynie uszkodzić rdzeń kręgowy o ile to możliwe. Są jakieś ciosy w ninjitsu czy gdzies nawet na discovery o tym było że można tak piznąć w klatke piersiową ze moze na tym ucierpieć serce, natomiast 4 kroki to bujda ;p
Są jakieś ciosy w ninjitsu czy gdzies nawet na discovery o tym było że można tak piznąć w klatke piersiową ze moze na tym ucierpieć serce, natomiast 4 kroki to bujda ;p
To tzw "cios śmierci" trzeba wiedzieć gdzie uderzyć, gdy się to wykona poprawnie i z odpowiednią siłą klatka piersiowa się tak jakby wbija we wnątrz i żebra uderzają w serce to powoduje śmierć, jeśli natomiast chodzi o tą szpilke to nie mam pojęcia napewno gdyby w odpowiednie miejsce wbiła napewno może
kuba. napisał/a:
uszkodzić rdzeń kręgowy
.
Tronk napisał/a:
, ale raczej nie wbijają ją ustami Albo w filmie "Kill Bill" robi gest na klacie jakiś i po zrobieniu 4 kroków ginie
Tam się to nazywało chyba cios 5 palców jakoś tak, w każdym razie polegało to na tym, że 5 uderzeniami palcy w odpowiednie miejsce uszkadzało serce a gdy się zrobiło parę kroków ono pękało, ale nie wiem czy jest tak na real.
Oglądałem film "Pocałunek Smoka" z Jet li
I tam było że wbija Szpilke w kark i gość umiera . Czy to jest możliwe
Albo w filmie "Kill Bill" robi gest na klacie jakiś i po zrobieniu 4 kroków ginie ;d
Wiecie coś o tym :)
Czytałem o punktach Witalnych u człowieka ale nic takiego nie było :)
Teoretycznie tak. Wystarczy zatruć tą igłę 100mg jadu tajpana pustynnego (ta dawka jest w stanie zabić 100 osób).
W drugim przypadku jest podobnie jest to możliwe ale żeby zniszczyć serce trzeba bardzo dużej siły uderzenia. Przyjmijmy że siły uderzenia tira z naczepą przy 100km/h. Pięć uderzeń z taką siłą w okolice serca (do tego jeszcze palce mają małą powierzchnię więc będzie bardziej odczuwalne) i masz deada. Jak chcesz możesz sprawdzić . Ja tam jestem prawie pewien mojego zdania.
_________________ Jedziesz, jedziesz trzymasz gardę
rękawice pięści masz twarde jak skała
ciężka ręka ze stali szczęka
Nie cackaj się z nimi nie baw
Nom, świetny film
Chociaż to nie było do końca tak.Wtedy kiedy on wbił mu tą szpilkę mówił coś, że to tamuje dopływ krwi(czy coś takiego) i w końcu po paru minutach, czy tam sekundach krew mu wylatywała uszami, oczami itd.Wiec raczej to nie ma nic wspolnego z trucizną
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Wtedy kiedy on wbił mu tą szpilkę mówił coś, że to tamuje dopływ krwi(czy coś takiego) i w końcu po paru minutach, czy tam sekundach krew mu wylatywała uszami, oczami itd.
chodziło tu o to, że krew zostawała w mózgu
Odnośnie filmu fajny, ale jak zawsze trochę przesadzony, no a ta akcja z tymi fighterami co trenują bo-jutsu (wydaję mi się, że to ta sztuka walki była ukazana w tym filmie) to już w ogóle przesada
Nom, świetny film
Chociaż to nie było do końca tak.Wtedy kiedy on wbił mu tą szpilkę mówił coś, że to tamuje dopływ krwi(czy coś takiego) i w końcu po paru minutach, czy tam sekundach krew mu wylatywała uszami, oczami itd.Wiec raczej to nie ma nic wspolnego z trucizną
A skąd ja mam to wiedzieć nie oglądałem tego filmu. Dałem przykład po to żeby pokazać że wszystko jest możliwe ale nie wszystko jest wykonalne.
_________________ Jedziesz, jedziesz trzymasz gardę
rękawice pięści masz twarde jak skała
ciężka ręka ze stali szczęka
Nie cackaj się z nimi nie baw
Jesli to uderzenie w klatke piersiową jest prawdą to myśle ze chodzi o to że pewnie po uderzeniu w jakimś stopniu wybija się siłą serce z rytmu pracy, tak jakby robiło się masarz serca zdrowej osobie.
_________________ "Trzeba być pierwszym, najlepszym albo innym od reszty"