Witam, trenuje mt już od jakiegoś czasu i planuje zakupić rękawice. Nie chodzi mi konkretnie o model lecz o podpowiedź. Co będzie lepsze : "zwykłe" rękawice bokserskie, czy coś takiego http://www.allegro.pl/ite...jsze_roz_m.html ? Liczę na odpowiedź.
Niechce zakładać nowego tematu wiec psize tutaj.. Jakie polecacie rekawice? Jakies lepsze i zalezy mi na tym zeby (nie wiem jak to sie normlanie nazywa) miały "usztywniacze na nadgarstki"
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2008-09-30, 20:00
Amadi, te rozmiary 10 oz, 12 oz to dotyczą rozmiarów rękawicy ale są ustalane ze względu na obwód dłoni , obwód nadgarstka czy może jeszcze coś innego pytam się bo ty bokser jesteś to i na tym się też pewnie znasz Ciekawi mnie to bo mam dwóch kumpli o zupełnie innych gabarytach a mają ten sam rozmiar rękawic (na jednego i drugiego są dobre, żeby nikt nie pomyślał że na tego dużego są za małe )
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-09-30, 21:56
Cytat:
Amadi, te rozmiary 10 oz, 12 oz to dotyczą rozmiarów rękawicy ale są ustalane ze względu na obwód dłoni , obwód nadgarstka czy może jeszcze coś innego pytam się bo ty bokser jesteś to i na tym się też pewnie znasz Ciekawi mnie to bo mam dwóch kumpli o zupełnie innych gabarytach a mają ten sam rozmiar rękawic (na jednego i drugiego są dobre, żeby nikt nie pomyślał że na tego dużego są za małe )
10, 12 oz to nie rozmiary tylko waga rękawic, rozmiary to S,M,L itd. Waga rękawic jest chyba dobierana do wagi zawodnika bo u mnie na boksie lżejsi ćwiczą w 10 (czyli Ja), a ciężsi w 12
Chłopie, mnie wychowała ulica i zachartowany jestem w walce ulicznej. Nigdy nie urzywałem żadnych rekawic. Baba i pasztuny używaja rekawic. Chłop z jajami walczą gołymi piensciami. Tylko tak nauczysz się walczyć. Wielki boss wie co mówi.
_________________ Życie na ulicy zrobiło ze mnie twardego wojownika. A teraz wróciłem silniejszy niezwyciężony.