Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Return of The Polish Warrior!!!
Autor Wiadomość
Tycho
Administrator

Wysłany: 2008-06-05, 14:37   Return of The Polish Warrior!!!

Wczoraj (04.06.07) na blogu Tomasza Adamka pojawiła się informacja:
"Wczoraj odbyła się zapowiadana konferencja prasowa. Z New Jersey do Chicago poleciałem wspólnie z trenerem Andrzejem Gmitrukiem. Mariusz Wach i Piotr Wilczewski zostali, by trenując, jak najszybciej się zaaklimatyzować. Na konferencji podano dziennikarzom trochę konkretów związanych z walką oraz zademonstrowano plakat promujący galę boksu. Nie chcę zabierać chleba dziennikarzom, którzy zapewne przygotowali własne relacje z konferencji, powiem jednak, że padło sporo ciekawych pytań. Wszystkich w zasadzie interesował przebieg mojej aklimatyzacji w USA i taktyka na najbliższą walkę.

Co do aklimatyzacji to muszę powiedzieć, że w pełni przystosowałem się do amerykańskiej strefy czasowej. Równo miesiąc trenuję w New Jersey i nie odczuwam skutków zmiany czasu, nawet po ostrym wysiłku fizycznym. Do walki pozostało jeszcze ponad cztery tygodnie, więc będę przygotowany do walki, tak jak na Bella w Katowicach. Cieszę się, że trener Andrzej Gmitruk również świetnie się trzyma, pomimo dużych obciążeń fizycznych związanych z długim lotem z Polski i aklimatyzacją.

SPARINGI - ostatni tydzień to były sparingi w ringu z kilkoma amerykańskimi bokserami. Tak jak już pisałem, w samej New Jersey jest na miejscu kilkunastu świetnych sparing partnerów. Wiedzą, że trenuję do walki i znają moją pozycję w boksie zawodowym. Proszą więc o 3 rundy sparingu wiedząc, że mogą na tym tylko skorzystać. Na ten tydzień zwiększamy obciążenia treningowe i będę sparował 2 razy po 3 rundy. Niezależnie od tego bieg, ćwiczenia siłowe, tarczowanie i inne elementy bokserskiego abecadła. Jednym słowem - wszystko przebiega zgodnie z planem.
"

więcej na www.tomaszadamek.eu

stryku4 
muay thai

Wysłany: 2008-06-05, 15:26   

oby tak dalej już nie moge doczekać sie walki :lol:

Odpowiedz do tematu