Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozciąganie
Autor Wiadomość
ymon

Wysłany: 2010-07-26, 09:08   Rozciąganie

witam chciałęm się zapytać o rościąganie. Od 4 lat ćwiczę karate i musze przyznać ze jeśli chodzi o gibkość to u mnie z tym nie najlepiej ;D żeby porządnie kopnąć i przytrzymać noge to tak powyżej pasa troche :P zaraz napisze mój plan jeżeli chodzi o rościąganie i prosze wszystkich o komentarze, co robie źle a co dobrze itp ;) z góry dziękuje
Rozciągam się dwa razy dziennie(rano i wieczorem)- (nie zachowuje kolejności cw)
1) wykrok nogą ugiętą w kolanie (90stopni) druga noga wyprostowana
a) tylna stopa ułożona na poduszkach 3razy po 20sekund
b) tylna stopa na krawędzi wew 3 razy po 20 sekund
c) tylna noga na pięcie 3 razy po 20 s
2) lekki rozkrok i skłony na boki po 5 razy
3) szeroki rozkrok ręce kładę przed siebie odchylam tyłek do góry i tak 3 razy po 20 sekund
4) siedze na ziemi stopy złączone i napieram rękami na kolana 3 razy po 10 sekund
5) dynamiczne wymachy nóg do przodu, tyłu, na boki po 30 razy na noge
6) rozjeżdżam się jak najbardziej do szpagatu bocznego i trzymam pół minuty 5 razy
7) nie wiem jak nazwać to cw ale robie tak: przekładam pas przez drążek do podciągania, wkładam noge w pas i podciągam ją do góry- do przodu i bokiem po 3 razy na noge po 20 sekund
Wieczorem robie jak w punkcie 6 i siadam jak najszerzej przed TV i jem popcorn ;D

I moje pytanie czy jest to dobry "program"?? nie chodzi mi o jakieś robienie szpagatów odrazu czy coś ale chce umieć kopnąc na wysokość głowy i przytrzymać noge, czy taki plan wystarczy aby do końca wakacjii(najpóźniej września) tak robić?

Ziomek.

Wysłany: 2010-07-26, 11:58   

Tego ci nikt nie powie różnie może być.

ymon

Wysłany: 2010-07-28, 09:30   

a może ma ktoś jakieś zastrzeżenia co do ćw??

Odpowiedz do tematu