Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2008-09-06, 13:51
najlepiej, zeby Twoj trener Ci ulozyl taki plan, ale skoro juz zapytales, to my tez mozemy dac Ci jakies wskazowki napisz tylko swoje dane - wiek, waga, wzrost, rekrody, staz na silowni, staz w KB, ile razy w tygodniu masz kickboxing. wtedy cos poradzimy. elo.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
rozejrzyj sie na forum jest z miliard tego typu tematów. Przeczytaj je i wszystko bedzie jasne a jakby miał jakies konkretne wątpliwości to wtedy pytaj.
najlepiej, zeby Twoj trener Ci ulozyl taki plan, ale skoro juz zapytales, to my tez mozemy dac Ci jakies wskazowki napisz tylko swoje dane - wiek, waga, wzrost, rekrody, staz na silowni, staz w KB, ile razy w tygodniu masz kickboxing. wtedy cos poradzimy. elo.!
18 lat
175 cm
71 Kg
KB zaczelem cwiczyc 6 mc temu. Wczesniej pare miesiecy silownii.
KB mam 2-3 razy w tygodniu.
Wysłany: 2008-09-06, 21:13
no to elegancko. bardziej interesuje Cie siła, czy masa? skoro masz jakies 3 razy w tygodniu KB, to polecam w dni wolne od kb cwiczyc FBW <znajdziesz tego cala mase w sieci>. siodmy dzien na odpoczynek. nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze cwiczac pod katem kickboxingu powinienes cwiczyc z duza dynamika, powtorzenia na pelnym ogniu (silownia dodaje sily statycznej, nie dynamicznej - pamietaj). poczekajmy jeszcze co na ten temat powiedza inni. no i zagadaj do trenera, zeby Ci pomogl po 6 miesiacach w sekcji juz pewnie Cie troche zna i jako spec powinien wiedziec jak Ci pomoc moze jeszcze Boruta cos cennego doradzi. yo.! i powodzenia
Bardziej interesuje mnie siła, bo jak przybiore na masie to bede za wolny. co do programu to zapytam trenera; ale chcialem najpierw tutaj bo go w tym tygodniu nie bedzie a chcialbym zaczac cwiczyc.
Wysłany: 2008-09-08, 16:15
no to jak Ci napisaelm wyzej, rob fbw 3xtydzien programem silowym. rob np. 6serii po 6 powtorzen z duzym ciezarem. zaczynaj od cwiczen wielostawowych <mc, wyciskanie na laweczce, przysiad, drazek, wyciskania innnego rodzaju>.