Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Sztuki walki i rodzice :(
Autor Wiadomość
CelticsEnemy

Wysłany: 2010-04-11, 18:47   Sztuki walki i rodzice :(

cześć wszystkim mam pewien problem, ponieważ chcem się zapisać do sekcji boksu/muay thai lub mma no ale rodzice są bardzo cięci ponieważ już wiele razy nadużyłem ich zaufanie poprzez liczne bójki. jak mam ich przekonać, że się nie zdemoralizuje kompletnie ?

MarcinMT 
MMA

Wysłany: 2010-04-11, 18:53   

Powiedz, że na bedziesz ćwiczył na treningach zamiast uczestniczyć w bójkach. Zresztą powinieneś potrafić dogadać się z rodzicami Sam.

Batman 

Wysłany: 2010-04-11, 19:17   

Przestań się bić. I powiedz, że sztuki walki kształcą ludzi a przede wszystkim młodzież

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-04-11, 19:25   

gdy byłem młodszy miałem podobny problem i bardzo żałuje że wcześniej niczego nie trenowałem.
Argumenty można powiedzieć bardzo dużo i różne przede wszystkim poproś ich o poważna rozmowę i niech pozwolą Ci skończyć co masz do powiedzenia. To im pokaże że podchodzisz do tego poważnie i Ci na tym zależy. a co do samych argumentów skoro miałeś sporo bójek to wykorzystaj to i powiedz że chcesz trenować żeby nauczyć się panować nad swoją agresją. Że masz dużo energii i chcesz w ten sposób ją wyładować. Daj jako argument to że treningi nauczą Cię samokontroli i przez to unikania bójek. Dalej próbuj wejść im na uczucia. Że zabraniając Ci treningów blokują Ci samorealizacje i nie możesz się rozwijać. Powiedz jak bardzo Ci na tym zależy. Jako kolejny argument możesz użyć tego że po szkole prócz lekcji będziesz miał dobre zajęcie i dzięki temu unikniesz złego towarzystwa. I bardzo ważne mów ze spokojem i opanowaniem nawet kiedy Ci nie pozwolą(a duże prawdopodobieństwo że tak będzie) to tego dnia zostaw ten temat i innego dnia wrócisz do niego będziesz tak długo im głowę zawracał aż się zgodzą ale cały czas z szacunkiem żeby wejść im na uczucia. to tylko kilka przykładów argumentów jakie możesz użyć.
życzę powodzenia i sam też pomyśl jak przekonać swoich rodziców w końcu Ty znasz ich lepiej niż ja:P

Wysłany: 2010-04-11, 20:36   

Powiedz, że sztuki walki zniosą twoją agresję i że na treningach będziesz się wyżywał. Powiedz także, że zamiast siedzieć przed komputerem będziesz chodził na treningi to w końcu sam sport.

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-11, 22:29   

ale najlepiej, jak rozmowa nic nie przyniesie, POKAŻ ten temat :!: :!: :!:
ale nie napisałeś czy dostawałeś w bójkach...jak dostawałeś, to powiesz dla rodziców, że już nie będziesz przychodził do domq z siniakami i miękkimi miejscami pod oczami

Pimpek35 

Wysłany: 2010-04-12, 08:36   

Pokazanie tematu jest raczej kiepskim wyjściem bo to my sugerujemy co ma powiedzieć, a nie on, więc wychodzi na to, że on w cale nie musi się z tym zgadzać, a jedynie wystarczy, że powie ;)

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-12, 09:07   

Pimpek35 napisał/a:
Pokazanie tematu jest raczej kiepskim wyjściem bo to my sugerujemy co ma powiedzieć, a nie on, więc wychodzi na to, że on w cale nie musi się z tym zgadzać, a jedynie wystarczy, że powie ;)

A jeśli powie, i mu nie uwierzą, to uwierzą co tutaj jest napisane...i ew. przetłumaczy kilka zdań na prosty język rodzinny :-P

UnderArmour 

Wysłany: 2010-04-12, 14:42   

Dodaj jeszcze że lepiej trenować coś i mieć w życiu jakiś cel, a nie opierd**** się po ulicy jak lokalne dresy.

CelticsEnemy

Wysłany: 2010-04-12, 22:27   

za wszystkie posty dziękuję niedługo kolejna rozmowa ... jeszcze problemem jest to, że zwykle to mój przeciwnik obrywał raz nawet całkiem poważnie i moja mama bardzo się boi, że zrobie komuś krzywde itp. z ojcem już większy lajt całe szczęście

UnderArmour 

Wysłany: 2010-04-13, 15:15   

mam dokładnie tak samo. miałem już nawet sprawę sądową (chociaż to on się na mnie rzucił a ja się broniłem), ale jakoś przebłagałem swoich starszych na boks. i teraz jest OK. jestem o wiele spokojniejszy i cierpliwszy dzięki treningom. powodzenia w rozmowie! :mrgreen:

Telesik 
Kill Them All

Wysłany: 2010-04-13, 16:39   

Temat był na forum poruszany wiele razy. Wystarczy poszukać.

Odpowiedz do tematu