Witam Wszystkich :D
Czy znacie może jakieś sposoby na to, żeby wyrobić sobie nawyk trzymania sztywno ręki przy uderzaniu?? Tak żeby nie skręcić nadgarstka. Bo mam taki problem, że jak uderzam w worek (nawet jak owinę rękę bandażem) to prawa pięść zazwyczaj mi się zgina przy uderzeniu, co skutkuje bolesnym skręceniem ;/ A może znacie jakieś ćwiczenia siłowe (z hantlami, sztangą itp.) które mi pomogą w trzymaniu sztywno nadgarstka??
Proszę o pomoc :)
Pozdrawiam, i życzę sukcesów w sporcie i nie tylko :D
Kup sobie takie małe sprężynki do ściskania w dłoniach nazwa mi wyleciała... ale pewno ktoś Ci ją tu poda. jeśli chodzi o ćwiczenia to siadasz bierzesz sztange lub hantle przedramiona sobie połóż równolegle do kolan i zwyczajnie uginasz nadgarstki w gor i w dół, ale polecam hantelkami bo przy sztandze słabsza ręka mniej pracuje
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-10-08, 18:21
Stawy może masz słabe wtedy glukozamina, rób sobie też walke z cieniem albo bieg bokserski i pilnuj żeby nadgarstki lekko sie schodziły do wewnątrz i były usztywnione.
Ja jakieś 0.5 roku temu złamałem palec na mordzie jednego typa Jeśli chodzi o ściskacze to nie wiem czy to coś daje mam takie 3 ale jakoś tego nie używam
Ja nie raz mam coś takiego że ręki nie dokręcę do końca i nie czysto trafie np w tarczę.
_________________ - Taekwon-do -
- Thai boxing -
- Hapkido -
"Ten, kto pokonuje innych, jest silny. Ten, kto pokonuje siebie, jest potężny."
Na usztywnienie najlepsze są pompeczki ale na samych kostkach na początku na calych piesciach robilem a pozniej na samych kostkach , usztywnia nadgarstki i utwardza piesci
_________________ ,,Trzeba nam w górę iść , choć nieraz nęka życie , a kiedy przyjdzie paść, to paść na szczycie"
Dzięki wszystkim za pomoc :D Wypróbuje wszystkie podane sposoby :) A te sprężynki do ściskania to sobie jutro kupię, jak będą w sportowym ^^ A mam jeszcze tylko pytanie jedno, co to jest ten bieg bokserski ;D
Wysłany: 2008-10-08, 21:11
Biegniesz w miejscu podnosząc wysoko kolana i uderzając ciosy proste w powietrze
Masz rację ,na dwóch pierwszych kostkach najlepiej , powinno się uderzać z dwóch pierwszych, takie pompeczki wymiataja wiem bo sam robiłem takie, ale jak na poczatek najlepiej na calych :)
_________________ ,,Trzeba nam w górę iść , choć nieraz nęka życie , a kiedy przyjdzie paść, to paść na szczycie"
Wysłany: 2008-10-09, 13:58
blokers125 napisał/a:
Masz rację ,na dwóch pierwszych kostkach najlepiej , powinno się uderzać z dwóch pierwszych, takie pompeczki wymiataja wiem bo sam robiłem takie, ale jak na poczatek najlepiej na calych :)
Uderzać sie powinno z kostki od palca środkowego i od serdecznego ;]