Pomógł: 18 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 952 Skąd: z Polski
Wysłany: 2010-07-18, 10:24
Szybkośc liczy się w formule walki Semi contact , tam liczy się jedynie jedno celne uderzenie i to nie wielkiej sile bo mogą zdyskwalifikować , walczą w tej formule niektóre odmiany karate , taekwondo , kick boxingu... ogółem nic ciekawego
Proste Bardziej liczy sie siła w stylach "PARTER" niż "STÓJKA" oczywiście mówię o czystej sile fizycznej
Ja bym powiedział na odwrót. W parterze pokonasz silniejszego/cięższego partnera. W stójce już jest większy kłopot.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2010-08-16, 14:05
YOSHIDA napisał/a:
Proste Bardziej liczy sie siła w stylach "PARTER" niż "STÓJKA" oczywiście mówię o czystej sile fizycznej
Według mnie bardziej tu pasowało by stwierdzenie siła statyczna niż fizyczna.
yaol90 napisał/a:
W stójce już jest większy kłopot.
Dokładnie.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC