Witam.Od jakiegos czasu interesuje sie Muay Thai.Wszystko wskazuje na to, ze wkrotce wyjade do Tajlandii by na stale tam zamieszkac (mam nadzieje). Wydalo mi sie wiec naturalnym, ze bym sie zfrajerowal nie korzystajac z okazji poznania tego stylu 'od podszewki'.Ale jest cos czego sie obawiam.A scislej mowiac moj wiek. Skacze sobie po roznych tematach tego forum i widze, ze srednia wieku to 'nascie' lat.Nie dziwi mnie to szczerze mowiac.Ale nasuwa mi sie wlasnie to pytanie: 'czy nie jestem za stary na to by brac sie za taki sport?'. moze lepiej zajac sie golfem?;).Licze na to,ze pomozecie mi odpowiedziec na to pytanie.pozdro
Znam osobiście zawodnika co zaczął trenować muaythai właśnie w wieku 25 lat a w wieku 27 zdobył srebro na MP. Wiec nie rozkminiaj i na trening ;], w klubach się przewijają osoby po 30 nawet. Poza tym nigdy sie nie jest za starym na rekreacje, a na amatorskich turniejach można startować bodajże do 37 roku życia ;]
Dzieki za wszystkie odpowiedzi (i podpowiedzi). Rzetelne info od Tycho i zapal Ocelotka udzielily mi sie i nastroily pozytywnie. Nie ludze sie oczywiscie jesli idzie o profesjonalna 'droge' w Muay Thai (jesli o tym myslal Boruta). Bylbym niemniej bardzo zadowolony i usatysfakcjonowany mogac dostac Tajskiego buta na twarz na ringu, do czego juz wiem, ze na pewno bede dazyl. pozdrawiam