Zakładam ten temat z myślą głównie o sobie, ale również pewnie niektórzy też skorzystają. Chciałbym się nauczyć trochę "boksować". Widzę, że na forum są osoby które znają się na różnych stylach i mam nadzieję, że i mi pomogą. Chciałbym zaczerpnąć rady, jak powinien wyglądać trening bokserski, który mogę wykonać sam w domu, garażu, piwnicy czy nawet świeżym powietrzu. Chodzi mi nie tylko o "walenie" w worek, ale ogólnie o jakiekolwiek przygotowanie. Sam nie wiem jak taki trening powinien wyglądać, dlatego kieruję do Was prośbę o pomoc. Ze strony główniej nauczyłem sie trochę zadawać różne ciosy i mam nadzieję że doradzicie i teraz. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)
To powiedzmy że nie mam takiej opcji:P Nie chodzi mi o rozpiskę całego treningu, ale jakiejś rady, jakie ćwiczenia można wykonywać, aby poprawić swoje umiejętności.
trzeba isc do klubu nauczyc się tam podstaw.tak jest z kazda sztuką walki,obojetnie czy chwytana czy uderzaną..
musisz wbic sobie do głowy podstawy albo wbije ci je twój przeciwnik...-]
a jakieś ćwiczenia ogólne? nie koniecznie związane z samym "waleniem" w worek, ale coś na wytrzymałość, motorykę czy poprawiające uniki itp. Możecie coś doradzić?
jak nie w worek to wal w zamrożone mięso :P
a tak na poważnie idź do klubu, nauka na żywej masie jest 1000x skuteczniejsza niż nawet milion godzin samemu w garażu czy trening online :P
W klubie Ci powiedzą co i jak, praktyka-praktyka-praktyka
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2008-04-30, 14:17
Eh może chłopak nie ma dostępu do żadnego klubu bo mieszka gdzieś na wsi i co problem... Wiadomo że praktyka na "mięsie" jest lepsza ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ja radzę kupić sobie hantelki 1kg i boksować później niech dojdzie skakanka następny etap to klub bo techniki ciosu trzeba się uczyć pr0 aby nie zostały głupie nawyki cepów.
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Dostęp do klubu to nie problem, ale muszę się zastanowić nad tym (tak naprawdę to o tym już myslałem). Ale chyba warto się czegoś zawsze nauczyć w wolnej chwili zamiast siedzieć cały czas przed komputerem co nie?:
Pomógł: 6 razy Wiek: 23 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 344 Skąd: z Miasta
Wysłany: 2008-04-30, 15:20
Może się boisz że dostaniesz nie wiadomo jak na treningu?Jeśli tak to zapewniam że nie, a napewno dużo się nauczysz walcząc z partnerem na treningach niz z workiem
Pozdrawiam i zachęcam do treningów
_________________ Masz pytania? życie Ci odpowie na nie