Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Treningi i Turnieje - problem
Autor Wiadomość
DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2008-06-25, 23:05   

Przecież on nie napisał, że wogóle nie umie trzymać gardy, tylko jak się ostro wkurwi to traci kontrolę nad tym i pewnie nad wszystkim innym. Moja rada jest taka, żeby ze złością nie walczyć, tylko nauczyć się walczyć z nią, sprawić, by ci pomagała a nie przeszkadzała.

Co do turniejów - ja byłem na jednym, po paru m-cach treningu i się tam nauczyłem bardzo dużo, polecam brać udział zawsze, jak tylko trener pozwoli 8-) .

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

jakub126p 
Karate Tsunami

Wysłany: 2008-06-26, 11:39   

Nie wiem, czy to skutkuje, ale podobno niektórzy "fajterzy" relaksują się przed walką i w przerwach, a czasem uprawiają jogę :P :mrgreen:
Radzę sprobować

-Ej, Zdzichu! - Co? - Zarzuć jabolem! -Ale mam cytrynowy! -kur2 wolę malinowy!

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2008-06-26, 13:03   

Tycho napisał/a:
raz widziałem w poznaniu (w właściwie pod poznaniem) na pierwszym kroku TRENERA!!! klubu mma oktagon Rybnik albo Fight Division Grudziądz Team nie pamiętam dokładnie :D. Sędziowałem jego walkę.. dostał takiego miska wielkiego 130 kilo sam ważył ze 96 kilo i znokautował go w 2 rundzie kolanem w głowę.

Raczej nie Octagonu, tamtejszy trener Muay Thai raz, ze jest znacznie mniejszy, a dwa ze jako medalista Pucharu Świata w kicku raczej by sie na pierwszy krok nie pchał.
Natomiast co do samych zawodów, to ja bym nastolatka z 7 miesięcznym starzem na uderzane sporty nie pchał, zwłaszcza jak widze, ze ma powazne braki. Na grappling bez problemu. Na MMA jeśliby naprawde dobrze sobie radził i był to autentyczny pierwszy krok to tak. Ale nie na uderzany full contact. Jak juz to na light, czy semi, przy załozeniu adekwatnego poziomu przeciwników.

A dla Fastrasa prosta rada. Ćwiczyc, ćwiczyc i jeszcze raz ćwiczyć. Tą sprawą powinien się zając Twój trener. Jeśli nie zauwazył problemu, lub Ty nie zauwazyłeś, że on juz cos z tym robi, to z nim pogadaj. Jeśli ma na to wyłozone, to zmień klub.
Ja moge powiedziec, jak ja to widzę: duzo bardzo delikatnych i lajtowych zabaw sparingopodobnych w których uczysz się bronić.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

dc_amok 
usque ad necem

Wysłany: 2008-07-14, 02:10   

poproś kogoś starszego co dłużej ćwiczy lub nauczyciela jak ma czas niech poprowadzi ci trening dodatkowy na elementy które gożej ci wychodzą , nie sparing ale trening techniczny , tak byś nie wściekał się z powodu niepowodzenia , wzrost agresji gdy przegrywamy jest normalny przecież walczysz i chcesz wygrać za wszelką cenę , ja kiedyś często brak techniki nadrabiałem agresią i pomagało , no cóż niebyło finezji ale to ja stałem , i mówie tu hmm niestety o ulicy ale myślę że na ringu też tak jest (nie walczyłem na ringu )

Odpowiedz do tematu