Wysłany: 2010-08-21, 23:08 uraz nogi po lowkickach ?
Cześć wszystkim po tej przerwie :P
Od pewnego czasu chodzę na MT, po pewnym treningu , który miał miejsce jakies 2 tyg temu(i dlatego mnie to niepokoi) bardzo bolała mnie noga w udzie, im dalej od treningu tym bardziej. na początku czułem to jakby jakiś skurcz, bo nie mogłem zgiąć nogi itp. Wiecie może jaka jest tego przyczyna ? Noga dalej mnie boli, na treningi pojde dopiero od września i wolałbym już nie mieć takich przymusowych, kilkutygodniowych przerw.
powody mogą być różne tutaj lekarzy nie ma więc specjalistycznej porady i do tego przez neta nie dostaniesz. Jeżeli od niedawna na MT chodzisz to często uda jeszcze nie są przyzwyczajone do przyjmowania lowkickow. Mnie przez 1 miesiąc ciągle bolało. Czasem byłem tak obity że ledwo chodziłem. Przyczyną skurczy może być np. brak magnezu. Ale przyczyna bólu może być też zupełnie inna najlepiej udać się z tym do lekarza bo nie wiadomo co Ci się zrobiło tam.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Po pierwsze to zapewnij sobie dobór w organizmie : magnezu,potasu i witamin b2,b6.
Po drugie możesz wybrać się do lekarza ale nie liczyłbym na pomoc.
Po trzecie może jakaś maść i odpoczynek?
Wysłany: 2010-08-22, 13:10
Odpoczynek to ja mam od 2 tygodni, przy najmniejszym stuknięciu w te miejsce czuje duży ból, nie chce myśleć co by było jakby ktoś mnie kopnął w te noge. A z tym magnezem,potasem i witaminami to jakieś tabletki są czy cuś ?
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2010-08-22, 14:37
Ziomek. napisał/a:
Po drugie możesz wybrać się do lekarza ale nie liczyłbym na pomoc.
Takie stwierdzenie są co najmniej śmieszne ;) Niby dlaczego tak sądzisz?
PawelWroclaw, idź do lekarza bo nikt jeszcze nigdy przez forum nikogo nie wyleczył.
PawelWroclaw napisał/a:
nie chce myśleć co by było jakby ktoś mnie kopnął w te noge
MT to sport kontaktowy,więc cały czas jesteś na to narażony.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Takie stwierdzenie są co najmniej śmieszne ;) Niby dlaczego tak sądzisz?
Powie że go noga boli a wtedy lekarz pewnie go wyśmieje. Najlepiej abyś powkręcał że się zje**** z rowera i w drzewo pizgnąłeś aż huk był. Wtedy pewnie na prześwietlenie Cię da itp.
PawelWroclaw, idź do lekarza bo nikt jeszcze nigdy przez forum nikogo nie wyleczył.
PawelWroclaw napisał/a:
nie chce myśleć co by było jakby ktoś mnie kopnął w te noge
MT to sport kontaktowy,więc cały czas jesteś na to narażony.
Wysłany: 2010-08-22, 17:47
Chodziło mi o to że TERAZ sobie tego nie wyobrażam, gdy tak mnie bolli.
[ Dodano: 2010-08-23, 18:18 ]
Na dobry początek kupilem magnez + witamina B6. Myślicie że to na początek starczy ? Mam to łykać cały czas ? Czy np brać miesiąc, potem jakaś tam przerwa i znowu ?
ja magnez łykam cały czas bo mam mój organizm ma takie potrzeby przy codziennym treningu. Ale sam magnez to nie wszystko idź do lekarza bo to może być coś poważniejszego. Ja wiem kiedy mam iść do lekarza a kiedy wiem że mi przejdzie uraz sam ciężko coś Ci pomóc przez sieć.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Nie bierz nic, bez porozumienia z lekarzem, możesz mieć taką grupę krwi, organizm, czy jakiś niedobór czegoś i zarazem nadmiar czegoś, czy coś innego i to może ci tylko zaszkodzić, więc idź się podpytaj, czy tobie to nie zaszkodzi.
Te najtańsze tabletki to najprawdopodobniej po prostu z kupą się ich pozbędziesz albo tylko jakiś ułamek ci się wchłonie substancji. Z większością tak jest. Są w sprzedaży naturalne witaminy pochodzenia roślinnego i wysokoprzyswajalne minerały z chelatów, polecałbym albo je albo po prostu włączyć do diety więcej odpowiednich warzyw. Jeszcze mamy lato i ceny np. pomidorów są najniższe w roku, najdorzalsze są itd..