Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Walenie młotem -skutki
Autor Wiadomość
Yuzuy
Boks

Wysłany: 2011-07-23, 01:10   

Bać się może będą, ale wygrać to właśnie tym wyższym będzie łatwiej (nie mówię tu o tym co kto i jak długo ćwiczy), gdzieś na forum był nawet temat na temat wysoki vs niski polecam przeczytać ;-) (tylko nie jestem pewien czy tyczył się również stylów chwytanych) . A co do ciosu, myślę że jeżeli udeżysz prawidłowo technicznie będziesz zadowolony ze swojej siły (tak jest bynajmniej w moim przypadku a podzian ze mnie nie jest ;-) ). Nie napisałeś co trenujesz.

makain13

Wysłany: 2011-07-23, 14:43   

Ćwicze boks . Co do kolegi Batman to hmm ok 174 masz ale czy z 2 metrowym facetem dasz rade ?? chodzi mi jakbys ty i on trenowął boks czy byś go połozył ? Chciałbym mieć ten 180 cm dlatego że z tym wzrostem da sie być kimś w boksie sprawdzone na Mike Tysonie . Nie mówie że lepiej mam wyzszy w walkach nie tylko w boksie bo dam następny przykład np MMA -Fedor położył ponad 2,10 cm koreańcza a Fedor ma chyba coś koło 182 cm . Więc dlatego chciałbym mieć te 180cm . Nawet sie ciesze troche ze nie mam 2 metrowych rodziców bo 2 metry w życiu bym nie chciał bym mieć .

Ktoś co pisał jaką mam sylwetke itp . Przez ostani miesiąc bardzo sie rozrosłem nawet powiedziałbym że spuchłem szczególnie bicepsy , klatka, łydki . Waga 56-57 kg ostatnio dużo bardzo jem ciągle głodny jestem. To tyle jakby co do piście jak chcecie więcej inf żeby mi pomóc . Dalej komentujcie ten trening z młotkiem .
P.s Jakby błedy był sry na psp pisałem .

Majkel

Wysłany: 2011-07-23, 16:07   

Co do wzrostu,wszystko jest uwarunkowane genetycznie.Warunki są naprawdę bardzo ważne pokazuje to np. ostatnia walka Fedora z Big Footem.

makain13 napisał/a:
Fedor położył ponad 2,10 cm koreańcza a Fedor ma chyba coś koło 182 cm

Położył? Raczej nie,zwyciężył przez dźwignię,więc to nie daje żadnego dowodu tylko taki,że miał większe umiejętności.

makain13 napisał/a:
dlatego że z tym wzrostem da sie być kimś w boksie sprawdzone na Mike Tysonie

Da się,ale to jest wyjątek,poza tym on był naturalnym ciężkim,był bardzo dynamiczny.
Drugim bokserem,który nie był naturalnym bokserem wagi ciężkiej jest Holyfield,który dawał wyrównane walki z najlepszymi bokserami tamtych lat np. Bowe,Lewis,Foreman(stary).
Cała historia boksu pokazuje,że warunki odgrywają ogromną rolę,więc albo jesteś naturalnym ciężkim,albo masz naprawdę duże umiejętności,w starciu dwóch bokserów
Pierwszy ma takie wymiary 2m i 112kg drugi 180cm i 112kg wagi,mają podobne umiejętności,wygrywa pierwszy.Poza tym dużą rolę odgrywa styl,pokazują to obie walki Frazier vs Ali,albo niedoszła walka Foreman vs Tyson.

Yuzuy
Boks

Wysłany: 2011-07-23, 16:22   

Jeżeli trenujesz boks, zacznij biegać, kondycja przyda ci się najbardziej w boksie, popytaj też kumpli czy nie posparowaliby z Tobą (czas sparingu dobierz sobie do kondycji), myślę że ćwiczenia siłowe możesz sobie odpuścić, ewentualnie pompki, podciąganie (jak będziesz wisiał to się może "wydłużysz" :mrgreen: ). Jak narazie jako priorytety mozesz uznać kondycje, technikę i takie jakby przyzwyczajenie się do walki (nie wiem jak to nazwać, chodzi o sparingi). Biegaj wytrzymalościowo, powtarzaj sobie powoli uderzenia zwracając uwagę na każdy element techniki, pływaj, rób pompki, brzuszki, podciąganie, sparuj. Wybór masz duży ;-) .

@Co do różnicy stylu warto też obejrzeć walkę Lewis- Tyson albo Leonard- Hagler

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-07-23, 16:25   

W boksie, czy ogólnie stylach stójkowo-uderzanych liczy sie zasięg kończyn, czyli posrednio wzrost. Tylko proszę nie przywiązuj sobie ciężarków do rąk, żeby je wydłużyc. ;-)
Ćwiczenia siłowe, które mog amieć negatywny wpływ na wzrost to ćwiczenia, które wykonuje się w pozycji pionowej, lub ukośnej z ciężarem odziaływującym w dół.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Yuzuy
Boks

Wysłany: 2011-07-23, 16:42   

Co do wzrostu, przed chwilą przypadkiem znalazłem na necie tą oto strone http://wzrostmax.pl/ nie wiem czy to działa (podobno jakiś rosyjski patent :mrgreen: ) ale poczytaj, popróbuj piszą że używane jest to nawet przez zawodników MMA i innych SW :-P

makain13

Wysłany: 2011-07-23, 20:30   

Trening mam taki rano 200 brzuszków , 70 pompek zwykłych na pięsciach, 70 tyłem na krzesełkach . Potem na bieżni 11 km , potem znowu 200 brzuszek ,70 pompek na piesicah, 70 tyłem, potem 30min na skakance, potem 30 min walki z cieniem , 6 rund(3min , 1 min miedzy rundami odpoczynku) nawalania w worek 90 kg , potem 30 min walenia w worek 25 kg dla uników, potem walenie młotkiem w opone 30min , potem 300 brzusków , 100 pompek na na pieściach i 100 tyłem ,potem 30 min biegu na powietrzu i spanie .
To ja tak cwicze co wy na to myślicie ?

Batman 

Wysłany: 2011-07-23, 22:19   

Nie intresuję się boksem, więc przykładami ci tutaj sypać nie będę, ale zgodzę się z tym, ze w boksie liczy się zasięg rąk, ale ten z krótszym zasięgiem rąk, da radę wygrać z tym, który ma krótszy ten zasię. Skoro ćwiczysz boks, to tak jak kolega wyżej pisał ćwicz kondycję, uniki i refleks, to ci na pewno pomoże unikać uderzeń przeciwnika z większym zasięgiem, taktyka też robi swoje.

makain13

Wysłany: 2011-07-25, 10:53   

Mówicie że zasięg ramion sie liczy ale może mi ktoś wytłumaczy dlaczego Rocky Marciano wzrostu miał 178 cm, a zasięg ramion tylko 170 cm bardzo mały zasięg ramion a zadnej walki nie przegrał 49 walk stoczył z czego 43 zakończył przez nokaut
P.S Dla co go nie pamiętają daje link http://www.legendyboksu.pl/Rocky-Marciano.php

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2011-07-25, 14:58   

Ja to zawsze ujmuję w inny sposób. Zasięg rąk nie tyle co się liczy, jak to ująłeś, tylko pomaga. Nie jest wyznacznikiem poziomu zawodnika ani nie gwarantuje zwycięstwa z mniejszym.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Yuzuy
Boks

Wysłany: 2011-07-25, 19:00   

Rocky Marciano był poprostu bardzo uzdolniony, miał ogromną siłę przez co większośćwalk kończył przez nokaut. Pozatym kiedyś w boksie funkcjonowały nieco mniej surowe zasady. Popatrz na walki Rockiego i zwróć uwagę jak wjeżdżał głową w przeciwników, w dzisiejszych czasach dostałby poprostu upomnienie a potem został zdyskwalifikowany. Takie osoby jak Tyson czy Rocky to bokserzy o ponadprzeciętnych umiejętnościach. Spójrz na walki mniej utalentowanych bokserów, tak jak pisał michał 5 fcb zasięg nie zapewnia wygranej a jedynie ją wspomaga. Popatrz na walkę Lennoxa Lewisa z Tysonem, tam właśnie widać jak dużą rolę odgrywa zasięg ramion przy równo utalentowanych zawodnikach. ;-)

Odpowiedz do tematu