Masz 15 lat, wciąż dojrzewasz, Twój wzrost z biegiem czasu pójdzie w górę, więc spokojnie.. Wzrost uzależniony jest w większości od genów także jest to sprawa, na którą raczej nie masz wpływu. A apropo tego młotka to..
Co za temat ?
Znikome , ale walenie młotem w głowę da porządne skutki .
temat jak każdy inny, jak masz pisać zbędnego posta nic nie wnoszącego to pomiń sprawę... wielu zawodników ma to ćwiczenie w swoich treningach - jest to ćwiczenie ogólno wytrzymałościowe.
nie, nie grozi to na wzrost, masz jeszcze naprawdę sporo czasu na urośnięcie nie martw się.
Ok.A skakanka coś hamuje wzrost? A co do tego młota to wale tak z 5 kg po 20 razy prawą i potem 20 razy lewą i itp. Jak oglądałem to np Adamek wali 15 kg ale w 2 rekach trzyma młot . A jak ja wale to również nie przeszkadza tak?? Chciałbym wiedziec czy ta skakanka coś szkodzi ? Wiem że to przezywam ale nie chciałbym sie obudzić w wieku 20 lat z ręka w nocniku i 170 cm . Chciałbym mieć 180cm . Tata mam 170 cm mama 163 cm .
za bardzo się dołujesz, nie wkręcaj sobie tego, zacznij się martwić w okolicach 20stki :P
skakanka nie hamuje wzrostu -.-
luknij sobie jak Fedor ćwiczy młotem na oponie, rób do lekkiego zmęczenia nie na wytyczoną ilość.
Jesteś w okresie dojrzewania, więc nie zakładaj sobie diety, nie licz kalorii tylko patrz na to co jesz. Co do wzrostu, to raczej 15 cm nie urośniesz, ale kto wie... Nie pal papierosów i nie pij alkoholu, od tego się nie rośnie ( ), a nie od ćwiczeń.
Jesteś w okresie dojrzewania, więc nie zakładaj sobie diety, nie licz kalorii tylko patrz na to co jesz. Co do wzrostu, to raczej 15 cm nie urośniesz, ale kto wie... Nie pal papierosów i nie pij alkoholu, od tego się nie rośnie ( ), a nie od ćwiczeń.
Kolego jak ty umiesz poprawić humor . Czytam twego posta dziś o 7 rano i jestem już happy na cały dzień szczególnie tym że cytuje twoje słowa Co do wzrostu, to raczej 15 cm nie urośniesz :) oj oj teraz to na pewno doła nie będe miał . Co do palenia nie pale , picia tez nie
Nie powiedziałbym że nie które ćwiczenia nie hamują wzrostu , Przecież np podnoszenie cięzarów na stojąco hamuje rozrost kręgosłupa weż my np. Tysona codziennie biegał z 22 kg obciążeniem w plecaku przez 1h żeby nie urosnąć bo to by popsuło jego styl.
P.S Co myślicie o tym artykule http://www.sfd.pl/Jak_ros....0-t213714.html
Jaka siła ?
Z twoim stażem da ci to jedynie odciski na rękach i zepsutą opone ..
Do tego musisz odpowiednio uderzać tą opone ..
To że widziałeś na yt że robi to Fedor Emelianenko to nie znaczy że będzie to dobre dla cb ..
Siła ciosu bierze sie też z odpowiedniej wykonanej techniki !.
_________________ Mauricio Shogun Rua ! ;D
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-07-22, 11:41
Mi się wydaje ze powinno się walić 2 ręcznie młotem czy tam dragiem bo lepsza dynamika jest.
Z twoim stażem da ci to jedynie odciski na rękach i zepsutą opone ..
stażem? czy aby wykonywać to ćwiczenie musisz posiadać jakiś odpowiedni staż w treningu? człowieku co ty piszesz w ogóle, staż to mu można powiedzieć jakby chciał to robić od razu bez jakiejkolwiek wiedzy 20 kilowym młotem, to ćwiczenie nie jest z jakiejś "wyższej półki", co do Fedora podałem mu przykład żeby luknął mniej więcej na YT jak to powinno wyglądać.
Batman napisał/a:
nie pij alkoholu, od tego się nie rośnie
chrzanisz młodszy kolega chla od 14 roku życia a teraz w wieku 20 lat ma ok.190cm wzrostu
Dlatego w nawiasie dałem ";-)"
makain13, Nie wiem dlaczego się przejmujesz wzrostem, ja też nie jestem wysoki, mam 174 i się tym nie przejmuję, wręcz przeciwnie, lepiej być niskim i nabrać trochę masy niż wysokim i chydym. Jak myślisz, kogo bardziej będą się bać?