Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Walka gdy jest sie mańkutem
Autor Wiadomość
Marcinoos

Wysłany: 2010-08-09, 18:57   Walka gdy jest sie mańkutem

Tak jak w temacie jestem mańkutem (leworecznym) jak walcze z prawo recznymi to jest jak lustrzane odbicie mojej gardy i mam dość cięzko przez nia przejsc. macie jakies sposoby na walke z praworecznymi ?.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-08-09, 19:14   

Ludzie uszywajcie szukajki, bo zaczyna przypominac strefe intymna;)

Wlasnie sie toczy dyskusja na ten temat (a zeby bylo malo to takich tematow bylo kilka).

Od siebie powiem, ze zlotego srodka niema, zwlaszcza, ze wiekszosci leworecznych to ul;atwia sprawe. Poprostu musisz to wypracowac.

Marcinoos

Wysłany: 2010-08-09, 19:16   

Dasz link ? nie moge znalezc ;/

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-08-09, 19:40   

Szukac nie bede bo w pracy jestem (choc mozliwe, ze faktycznie inne tematy byly "przeciwko leworecznemu", niewazne). ale tak na szybko to co wiem sam.
Powinienes zwrocic uwage ze na pewno masz latwiejsze podejscie do podbrodkowego. Do tego jak ja sie ustawiam garda na lewa, to latwiej zablokowac lewa przeciwnika. Uwazaj tez na watrobe bo wtedy ja niemilosiernie odslaniasz. Dodatkowo czeste zejscia na prawa przeciwnika, zwaszcza gdy zadaje pelny prawy prosty, wtedy jest odsloniety jak tarcza strzelnicza (tylko nie wiem jak takie ciosy 'od boku' maja sie do zasad w ringu).
Generalnie masz ten sam problem co twoj przeciwnik.
Sproboj sie nauczyc walczyc na obie strony, taka nagla zmiana moze mozcno zdezorientowac przeciwnika.

Odpowiedz do tematu