Wysłany: 2011-07-22, 08:22 Własne prowadzenie treningów
Witam !
Trenuje Muay Thai i BJJ na które sie składa moje MMA już 12 miesięcy.
A ostatnio dostałem ciekawą propozycje prowadzenia treningów w podstawówce dla dzieci w wieku 10 - 12lat. Dostałem pozwolenie dyrektora na te jakby SKS. Chciałbym ich nauczyć podstaw tych dwóch stylów z naciskiem na Muay Thai ale czy mój staż jest wystarczający ? Czy nie zrobie im problemu jak ja bd ich nauczał po swojemu po techniki mam opanowane jestem w stanie powiedzieć czy ktoś dobrze ja wykonuje czy nie. Sale też mamy wyposażoną w cały sprzęt. Będe pracował z dziećmi 6 - 8osób. Treningi będe im zlecał takie jakie ja sam robiłem z początku 3 dni w tyg. Bardzo im na tym zależy ale czy nie zrobie nic złego im tzn. żeby złych nawyków nie nie ponauczali ?
Ja od poł roku prowadze u siebie zajecia na sekcji z ziomkiem co zaczynał ze mna treningi 2 lata temu i w szkole prowadziłem tez zamiast WF'u kilka razy a jestem niewiele starszy od Ciebie
Pamietaj że to jeszcze dzieci wiec sparingi narazie odpadaja same tarcze/zadaniówki przynajmniej przez kilka miesiecy juz nie wspominajac o parterze
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Ludzie, Boruta (no chyba nie ma wątpliwości że najlepszy trener na forum) dał jasną odpowiedź, myślę że na niej rozmowa powinna się zakończyć. Nie, nie chce się podlizać jakby komuś to przyszło do głowy ale uważam że w takich sprawach doświadczenie to najmocniejszy argument.
_________________ "Float like a butterfly! Sting like a Bee!"