siema
chodziłem parę miesięcy na boks, podstawy znam tzn technika jest ok, ale oczywiście wszystko wymaga szkolenia
sekcji już nie ma
więc kupuję worek do domu, chciałbym poprawić szybkość i wytrzymałość. Chciałbym też dodać do np 3 uderzeń 1 kopnięcie, żeby jakoś urozmaicić bo jak każdy wie na ulicy nikt nie będzie się bił tylko na ręce ;] chyba low kicki nie są aż takie trudne technicznie?
możecie mi powiedzieć jak ćwiczyć na tym worku? jakie serie? czas?
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
nie mówcie o sekcjach bo nie ma i tyle, sam wiem, że lepiej chodzić i namawiam, ale nie ma i tyle, wiec koniec z sekcjami i dawajcie jakieś propozycje ;d
mawashi nie czaje tego treningu, nie wiem jak to rozpisać xd
nie mówcie o sekcjach bo nie ma i tyle, sam wiem, że lepiej chodzić i namawiam, ale nie ma i tyle, wiec koniec z sekcjami i dawajcie jakieś propozycje ;d
mawashi nie czaje tego treningu, nie wiem jak to rozpisać xd
czego nie czaisz
kliknij na link to będziesz wiedział o co chodzi, założe się, że jeszcze nie kliknąłeś w niego
jak dobrych technik nożnych i ręcznych nie masz to zapomnij o tym treningu
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
nie czaić jak te serie rozłożyć, co robić..
sorry, ale ty zdrowy jesteś? jak mógłbym pytać o coś, jeżeli wysłałeś mi link a ja bym nawet w niego nie wszedł?
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 47 Skąd: Kielce / Worcester
Wysłany: 2011-06-21, 12:10
Tak, o to chodzi. Zaczynasz od jednego, wracasz do gardy, 2, powrót, 3, powrót i tak aż do 5 i potem w dół. Btw, my takie coś robiliśmy do 10, ładnie daje po dupie. ; )
nie czaić jak te serie rozłożyć, co robić..
sorry, ale ty zdrowy jesteś? jak mógłbym pytać o coś, jeżeli wysłałeś mi link a ja bym nawet w niego nie wszedł?
o co w tym chodzi? mam walnąć lowkicka, opuścic nogę, potem 2 lowkicki , potem 3, potem 5? nie czaje tego.. wytłumacz.
dokładnie tak jak wyżej napisane
tylko z całą siłą i mocą od początku do końca jedziesz, bez dobrej techniki nic z tego nie będzie, tylko źle się nauczysz kopać/uderzać
i nie zapomnij się rozgrzać przed jak już będziesz wykonywał ten trening
na ulice przynajmniej w moim wypadku to zawsze działało dobre byly kombinacje takie jak: lewy lewy prosty prawy prosty złapanie za kark kolano ,jest to o tyle dobre ze te zwykle jak dla niektórych proste ciezkie są do obrony przynajmniej dla laika a w ringu tez sa decydujace a machanie noga w [powietrzu jak jean cloud van dam to dobre w filmach ewentualnie dobry tez jest standard kick boxerski lewy prawy lewe kopniecie okrezne high kick albo jak kto woli mawashi geri :D jak jestes rozciagniety to w chodzi na morde nawet zdarzylo mi sie podczas lekiej pokazówki z ziomkiem ze trafilem go lekko przeszlo przez garde i farba poszła wiec jakbys to robil na pełnej parze to nokaut a na worek tez to dobre wiec polecam musial bys pare ksiazek po3tac bo jest w pizdu technik i kombinacji ja chodze 4 lata na kick boxing a naszemu trenerowi nigdy nie brakuje pomyslów :D pozdro
_________________ Ból jest najlepszym nauczycielem.
Tylko nikt nie chce być jego uczniem.
— Bruce Lee
na ulice przynajmniej w moim wypadku to zawsze działało dobre byly kombinacje takie jak: lewy lewy prosty prawy prosty złapanie za kark kolano
jak ktoś np trzyma dystans no i dobrą gardę to ciężko proste uderzać, nawet jak nie trzyma dystansu dobrego, wystarczy dobra garda to ciężko uderzać samymi prostymi, ale warto próbować, chociaż nastraszyć a potem wjazd w nogi
Moim zdaniem nie powinieneś rzucać się od razu na taki ciężki trening ;)
Zrób sobie:
15min skakania na skakance/lub bieganie 15min
10min rozciągania dynamicznego
10min walki z cieniem
i np.3 rundy po 5min,z minutową przerwą między rundami.
10 min techniki na worku(wszystkie techniki)
15min rozciąganie statyczne
Napisz tylko jaki masz worek?
Myślę,że na początek będzie dobrze dla Ciebie tak ćwiczyć :)
Pozdrawiam
Najlepszy jest trening stacyjny.
Stacje po 30s z 8 stacji.
Mają sie w nim znaleźć takie ćwiczenia jak.:
- walka z cieniem
- worek
- pompki, brzuszki
- walka z cieniem z hantlami 1kg na reke
- skakanka
itp.