Witam,mam taki problem ważę około 67 kg przy wzroście 181,staram się jeść normalnie,ale poza tym że rośnie mi brzuch,reszta się nie zmienia.Nie mam pojęcia dlaczego wszystko idzie w brzuch,przez co mam dojść duża fałdę na brzuchu ;p Teraz takie pytanie wie ktoś dlaczego rośnie mi tylko brzuch a poza tym nic i jak sobie z tym poradzic?
Musisz uważać co jesz, jeżeli chcesz przytyć to nie jedz fast-foodów tylko jedz posiłki bogate w białko i węglowodany a wtedy na pewno nie będzie ci się odkładać to w tkance tłuszczowej tylko pójdzie w mięśnie no i oczywiście żeby poszło w mięśnie musisz coś ćwiczyć jakąś SW albo siłownie.
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
Ja mam ten sam problem. Brzuch rośnie a reszta to cienizna. Mam 185cm wzrostu i 65kg wagi. Jak do tej pory nie miałem styczności ani ze SW ani z siłownią. Ale trening kosza to też niezły wycisk - mimo to nic. Jakieś sugestie jak to zmienić ? Btw. Fast foodów nie jadam - żeby nie było.
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 47 Skąd: Kielce / Worcester
Wysłany: 2011-08-29, 11:55
Dorzuć może jakieś ćwiczenia siłowe powinno pomóc, chodzi głównie o to żeby stymulować mięśnie do wzrostu. Nawet jeśli nie masz czasu czy z innego powodu nie możesz zapisać się na siłownie czy SW, zwykle ćwiczenia w domu takie jak pompki, przysiady itp. powinny wystarczyć. Kosz i inne sporty bardziej chyba zaliczają się do wytrzymałościowych treningów niż siłowych. Oczywiście jakaś stymulacja mięśni występuje, ale nie tak dużo jak w siłowych.
też swego czasu miałem ten problem,ale od 2 miesięcy włączyły sie ambicje i codziennie wieczorem od 30minut do 2 godzin biegania; d trucht lub jakieś interwały... I brzuszek sie po jakimś czasie zgubi:) teraz jem jak chce i brzucha nie ma...tylko trzeba być aktywnym fizycznie,ale dobra dieta nie jest zła;) ja ogl zaczynam zdrowo sie odżywiać bo od next tygodnia treningi MMA:) Pozdrawiam
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"