Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś na muły
Autor Wiadomość
Torkowy 

Wysłany: 2009-01-09, 21:17   

Jak napisałem wyżej, można sobie taką dietę ułożyć (ja nie potrafie :mrgreen: ). Najlepiej iść z tym do dietetyka, albo poprosić kogoś obeznanego. Ale i tak szczerze wątpie, że uda Ci się utrzymać 'idealną' dietę ;-)

Przemi 
SHOT

Wysłany: 2009-01-09, 21:28   

Następne PYTAnie, czy taka dieta będzie bardziej efektowna niż jakieś lepsze suple? Warto sie poświęcać?

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-09, 21:33   

Idealnie dobrana dieta jest lepsza niż suple. Ale dużo droższa niż dobre suple i dla osoby uczącej się/pracującej pół dnia praktycznie nie do utrzymania :-P

Przemi 
SHOT

Wysłany: 2009-01-09, 21:40   

Czyli jaki to sa dobre suple.

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-09, 21:52   

Na początku uzupełnij swoją dietę gainerem (mieszanka węgli i białek ok 70/30). Pij 2-3 napoje dziennie pomiędzy posiłkami (najlepiej wtedy, kiedy nie możesz dłuższy czas zjećś czegoś wartościowego, np. w szkole/pracy). Jak sie trochę roztrenujesz - 2-3 miesiące, to kup sobie kreatynę. Oba suplementy są nieszkodliwe i można śmiało łykać (przestrzegając zaleceń producentów ;-) )

Przemi 
SHOT

Wysłany: 2009-01-09, 22:00   

jakie napoje izotoniki może lepiej jakieś soczki, a do szkoły chodze tylko w sobote i niedziele z reguły jestem w domu, taki domator już ze mnie troszke.

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-01-09, 22:25   

Z nadrobieniem węgli raczej nie ma problemu, a z białkiem już jest. Możesz zawsze sobie kupić WPC 80 ostrowi 15kg, do 300zł dostaniesz takie cudo;) i tym oto nadrabiać braki białka w diecie. Nigdy nie stosowałem supli i diety, więc moja wiedza praktyczna jest 0, za to na teoretyczną nie narzekam.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-09, 23:18   

Ale Przemi masz najlepsze podejście do tego sportu czyli: Chcę osiągnąć coś SAM. Jeżeli nie chcesz wspomagaczy to dieta pierwsza poprawiona przeze mnie + zamiast Gainera po siłowni 2 duże banany idealnie spełnia wymagania co do nabierania masy. Odżywki tylko i wyłącznie wtedy kiedy nie możemy wyciągnąć odpowiedniej ilości składników odżywczych z diety.

Co do wypowiedzi Torkowy: Kreatyna jest typowym suplementem dzięki któremu rozruszamy nasz organizm kiedy następuje "zastój". Nie ma określonego czasu (a 3 miesiące siłowni to stanowczo za mało) który określa czas w jakim mamy zażyć owy suplement. W naszym interesie jest kiedy wyczujemy że nadszedł już "ten czas" ;-) . Spożywanie 3 Gainerów dziennie hmmm to strasznie duża ilość WW i B, i wy ostatecznym rozrachunku wyszłoby, że większość kcal dostarczamy z suplementów.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-09, 23:37   

A ja wiem, czy tak dużo? Ja mam whey gainer 4000 z olimpa, jedna porcja to około 22g białka i 42 węglowodanów.

batmanck 

Wysłany: 2009-01-10, 10:40   

[quote=Przemi]bo jeżeli to samo można osiągnąć bez jakichś dopalaczy to ja dziękuje.[/quote]
Mylisz pojęcia. Odżywki to nie dopalacze tylko suplementy. Poczytaj sobie najpierw a potem sie bierz za pisanie ;p

Co do diety załóżmy ze masz dziennie zjeść 140g białka. W 100g piersi z kurczaka masz ok.18g białka. Żeby pokryć twoje zapotrzebowanie na białko musisz zjeść prawie 800g kurczaka dziennie... A gdzie węgle? Z odżywkami jest po prostu łatwiej.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-10, 12:04   

Co do białka posty wyżej jak najbardziej odzwierciedlają problemy jakie niesie ze sobą "dieta".
batmanck napisał/a:
Z odżywkami jest po prostu łatwiej.

Coś za coś :-) . Jeżeli ktoś bierze się za taki sport jakim jest BB musi liczyć się z wyrzeczeniami, ciężkim treningiem oraz uszczupleniem "kieszeni". Piękny sport dla wytrwałych ludzi.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Odpowiedz do tematu