Wysłany: 2008-10-30, 18:33 coś specjalnie dla was i waszego zdrowia
Czesto zadajemy sobie pytanie co jesc by byc zdrowszym dłuzej żyć nie zażywac leków tu znajdziesz odpowiedz
1 awokado -zawiera zdrowe dla serca jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe niektóre zawarte w nim zwiazki chronia przed rakiem jamy ustnej.
2.Czosnek-zawiera nie tylko naturalny antybiotyk ale i alinaze która zabezpiecza przed nowotworami
3.kapary-chronia przed uszkodzeniem DNA
4.ser i miód-,,ricota" po zmieszaniu daja pyszny mus a cysteina i antyoksydanty które chronia ciało
5.tofu-chroni przed rakiem prostaty.
6.cytryna-chroni przed rakiem skóry
7.bułka tarta-nowotwory
8.keczup-najsilniejszy zwiazek chroniacy przed nowotworami
9.oliwa z oliwek-nowotwory
10.parmezan-wspomaga metabolizm
11.maka kukurydziana -z zupa przeciwutleniacze + zdrowy wzrok
12.naczos za chipsy-zawieraja mnie substancji rakotwórczych
13sos sojowy-zwalcza rodniki dziala 10 razy bardziej niz cytryna wit c
14.grzyby-choroby miażdżycowe
15.szpinak-witaminy i żelazo
16.pieczarki-ochrona przed wirusami i zwalczaja komórki rakowe
Mens health 11/2008
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-11-01, 13:17
Też czytam ten magazyn, i fakt ze czasem piszą dziwne rzeczy(np.: rosół pompuje mięśnie), ale dobrze ze wrzucił to na forum. Moze sie to komuś przyda :)
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2008-11-01, 18:32
jak dla mnie troszke za drogi interes zeby kupowac MH, ale czytam za free w salonach prasowych jak akurat mam chwilke taki troche "cosmopolitan" dla mezczyzn, ale dla relaksu mozna costam poczytac. niemniej jednak nie jest to lektura, ktora kazdy sportowiec powinien regularnie poznawac. sa tam zaledwie szczegoly, ktore moga uzupelnic juz posiadana wiedze pozdro.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
Nie obrażaj playboya - mają tradycję, mają swój styl, wysoki poziom (wywiady na przykład) i są już pewną legendą. Nie to, co szmatławce, wymienione po bokach.
Cytat:
1 awokado -zawiera zdrowe dla serca jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe niektóre zawarte w nim zwiazki chronia przed rakiem jamy ustnej.
2.Czosnek-zawiera nie tylko naturalny antybiotyk ale i alinaze która zabezpiecza przed nowotworami
3.kapary-chronia przed uszkodzeniem DNA
4.ser i miód-,,ricota" po zmieszaniu daja pyszny mus a cysteina i antyoksydanty które chronia ciało
5.tofu-chroni przed rakiem prostaty.
6.cytryna-chroni przed rakiem skóry
7.bułka tarta-nowotwory
8.keczup-najsilniejszy zwiazek chroniacy przed nowotworami
9.oliwa z oliwek-nowotwory
10.parmezan-wspomaga metabolizm
11.maka kukurydziana -z zupa przeciwutleniacze + zdrowy wzrok
12.naczos za chipsy-zawieraja mnie substancji rakotwórczych
13sos sojowy-zwalcza rodniki dziala 10 razy bardziej niz cytryna wit c
14.grzyby-choroby miażdżycowe
15.szpinak-witaminy i żelazo
16.pieczarki-ochrona przed wirusami i zwalczaja komórki rakowe