Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta dla grubego
Autor Wiadomość
Zuku94 
Koszykarz

Wysłany: 2009-01-06, 18:37   

Mama się mnie pyta czy chcę jutro na obiad pizzę. Jest to pizza domowej roboty, którą zresztą robię razem z tatą :-P Ciasto i sos są w opakowaniu. Macie link:
http://www.hipernet24.pl/...b/171/17194.jpg

To pizzę robimy od dłuższego czasu. Składniki które tam dodajemy:
Pieczarki, papryka, kukurydza z puszki, ser, salami.

Mogę to zjeść?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-06, 19:26   

Ehhh ile można pisać :-/ . Każdy post w tym temacie zawiera informacje dotyczące jedzenia, a ty chyba ich nie czytasz. Jeżeli chcesz schudnąć zapomnij o : Fast Food'ach, frytasach, kebabach, pizzach, daniach mocno smażonych na oleju. Zacznij jeść zdrowo. Nie pisze tu o katorżniczej eliminacji tych dań. Raz na jakiś czas (nie co drugi dzień, tylko np. co 12 dni) możesz skoczyć na kebab lub pizze, ale to tylko jako rekompensat za np. 3 tygodniowe wystrzeganie się wyżej wymienionych potraw (oraz przestrzeganie diety i aerobów).

P.S Wcześniej proponowałem ci iść na siłownię, lecz nie spojrzałem na twój wiek. Na razie przystopuj, za kilka miesięcy możesz pomyśleć o jakichś lżejszych treningach.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

mielny09 

Wysłany: 2009-01-07, 09:20   

nie mozesz!!! jedz gotowane mięso. warzywa. poza tym w tym wieku duże diety nie powinny byc stosowane.

Zuku94 
Koszykarz

Wysłany: 2009-01-08, 18:51   

No no, całkiem nieźle mi idzie, tak mi się przynajmniej wydaje. Nie czuję chęci słodycze, z czego bardzo się cieszę :-) . W szkole, zamiast wpieprzyć wszystkie kanapki na jednej przerwie, jem po jednej na każdej przerwie. Jem codziennie przynajmniej jeden owoc, z reguły kończy się na 2 jabłkach i 2 mandarynkach :mrgreen: Na kolację jem moje "owsiaki" lub miseczkę białego ryżu. Piję 2 szklanki herbaty(słodzę 1 łyżeczkę zamiast dwóch ;-) ) i niegazowaną bez smakową wodę mineralną, czasem z sokiem malinowym. Robię te ćwiczenia ABS:
Kod:
http://pl.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-01-08, 19:28   

Teraz zamiast owsianki na kolacje zacznij ją jeść na śniadanie i nie jedz za dużo węgli na kolacje. Powodzenia.

Zuku94 
Koszykarz

Wysłany: 2009-01-08, 20:22   

A co jest dobre na kolację i nie ma dużo WW?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-10, 12:14   

Zależy o jaką kolację ci chodzi. Jeżeli koło godziny 19/20 to chleb pełnoziarnisty oraz coś drobiowego (szynka,polędwica) lub rybnego (tuńczyk w wodzie, itp.) . A jeżeli przed snem (np.22) to twaróg chudy.

Alan Shearer

Zuku94 
Koszykarz

Wysłany: 2009-01-10, 17:58   

o 22 to nawet mi się nie marzy jeść. Kolację jem około 18. A jaki to jest chleb pełnoziarnisty? Taki ze słonecznikiem? Zaopatrzyłem się w ciemne pieczywo, takie ciemno
brązowe.

Ps. Właśnie wyciągnąłem sokowirówkę i zmiksowałem kilka marchewek, jabłek, Dużo pomarańczy i grejfruta. I mam świeże witaminki :mrgreen:

[ Dodano: 2009-03-10, 17:10 ]
Nadeszła zima i przytyłem do 98 :-x ale w sobotę trenerka zrobiła nam trening rano od 9-12, po treningu coś zjadłem i poszedłem na boisko pograć w kosza. Wróciłem po 17 przebrałem się, spakowałem i poszedłem na 1,5 godz. na basen. Wróciłem do domu i ważyłem 95. Teraz waga waha się w okolicach 95 kg. Kolacji staram się nie jeść wcale, a jak już to malutko. Teraz mam o 1,5 godz. treningu więcej tygodniowo i częściej chodzę na boisko bo jest cieplej. Raz w tygodniu basen. Zamierzamy z chłopakami z drużyny zrobić sobie przynajmniej 3x w tygodniu marszobiegi.
W poniedziałek 16.03 tata nareszcie wyjeżdża do roboty to zapytam mamę jak tam z MT. Tam też się nieźle wypocę i chcę schudnąć do 92kg, a potem 89.

LODoWy PiNgWiN 

Wysłany: 2009-05-22, 21:38   

Polecam jakies SW trenowac idealane na schudniecie. Jestes z Gliwic tak jak ja xD moge polecic jakis klub:P

Killu 

Wysłany: 2009-05-23, 08:12   

Co do wypowiedzi to polecam jakis styl stojkowy typu Boks, KB, MT, Oyama Karate. Wczoraj na treningu chyba ze 2l potu wylalem przy samych walkach :P
Lucjusz, on w sumie duzy chlopak jest nie moglby tak "delikatnie" sobie cwiczyc na silowni bez cwiczen na stajaco? Ulozyloby sie plan nie obciazajacy kregoslupa. Co o tym myslisz?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-05-23, 18:14   

No i właśnie "duży chłopak". Nie wiem jak Zuku94 prezentuje się wizualnie lecz waga jest (w stosunku do wieku) duża. Jeżeli nick świadczy o dacie urodzenia oznacza to, że można pomyśleć nad "siłownią".
Jeżeli zależy Ci na pozbyciu się "zbędnych kilogramów":
Przyszło lato: Wdrąż w cyklu tygodniowym aeroby.
Jeżeli chodzi o siłownię tylko i wyłącznie ACT lub FBW (polecam ten pierwszy ponieważ lepiej wpływa na rozpad tkanki tłuszczowej).
Teraz czas na post Zuku94; ponieważ nie jest znana jego obecna sytuacja/postawa co do swojej wagi/treningów.

Alan Shearer

Zuku94 
Koszykarz

Wysłany: 2009-05-23, 22:24   

Jutro się zważę bo nie chce teraz latać po mieszkaniu. Zmierzyłem się w pasie to straciłem 2 cm od stycznia ;-)
Mam zamiar pójść na boks, ale to we wrześniu, bo teraz na miesiąc nie ma chyba sensu.
Tak, 94 to mój rocznik, mam 15 lat.
Ale siłownia to chyba zły pomysł, bo ja chcę pozbyć się wagi, a nie przybrać. No chyba że na siłowni zrzucę troszku masy.
Znalazłem takie cuś:
http://www.kfd.pl/act-aer...ning-49793.html

Tyle że nie jestem w posiadania sprzętu...

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-05-23, 23:28   

Tak; jest to przykładowo rozpisany trening ACT. Jego największą zaletą jest: "dokładne przeciwieństwo splitu". Głównie zaliczany jako trening ogólnorozwojowy-wytrzymałościowy więc lepiej działa na rozpad tkanki tłuszczowej niż klasyczny split.
Co do "nabrania masy" po siłowni: Związane jest to w 90% z odżywianiem (prowadzoną dietą) oraz intensywnością aerobów (sam trening nie ukierunkuje "celu" do jakiego dążysz).

Alan Shearer

Zuku94 
Koszykarz

Wysłany: 2009-05-25, 21:50   

Czyli mam wrzucić w cykl dnia aeroby oraz siłownię? Jakieś konkretne ćwiczenia co do aerobów?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-05-25, 22:25   

Z siłownią spokojnie oraz nie "nachalnie". Zacznij od treningu ACT ponieważ wspomaga on w większym stopniu rozpad tkanki tłuszczowej niż np. FBW. Aeroby: Rower Zwyczajny/Stacjonarny; Marszobieg (50-70% Mhr), Orbiterek (trening na owym sprzęcie wypada najlepiej z wymienionych).

Alan Shearer

Odpowiedz do tematu