Wysłany: 2009-04-10, 17:55 DIETA DLA OSÓB TRENUJĄCYCH MMA
Witam...Mam pytanie co można jeść by mieć zbliżoną posturę do osób które biorą odżywki? Co najlepiej brać by mieć silne kości? Trenowałem 1,5 roku kickboxing teraz mam przerwe i na wakacje chcem sie zapisac na MMA....no i jak się uda to przez wakacje chodzic na siłownie i moze jeszcze boks......dlatego stąd są moje pytania.....
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-04-10, 19:13
Żeby mieć silne kości to bierz glukozamine :P i pij dużo mleka. A odżywki cudów nie czynią, efekty po nich są minimalnie lepsze niż bez ich stosowania, chyba, że miałeś na myśli saa.
_________________ Use makes mastery.
AciD Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 49
Wysłany: 2009-04-11, 13:48
Glukozamina i mocne kosci? ;o
z tego co ja sie orientuje to glukozamina jest na stawy i wszystkie plyny w nich...
Masz racje AciD, glukozamina powoduje dodatkowe wytworzenie mazi stawowej, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania stawów. Nie ma nic wspólnego ze stanem kości.
_________________ <Cyber Rekin> Co myślicie o moim nicku?
<Deepdelver> Jest świetny. Nazwę tak córkę.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-04-11, 19:06 Re: DIETA DLA OSÓB TRENUJĄCYCH MMA
felon25 napisał/a:
Witam...Mam pytanie co można jeść by mieć zbliżoną posturę do osób które biorą odżywki?
Jeżeli chodzi o tzw. "przyrosty" to owe osoby, muszą stosować się do podstawowych zasad żywieniowych (czyt. "dieta"). Przestrzeganie jej da największe efekty związane z ogólnym wyglądem sylwetki. "Wspomagacze" przyspieszają ten proces lecz na dłuższa metę, spowalnia się ich działanie, a w nadmiarze "zanika".
Na pytanie "co jeść...": Zależy na czym ci zależy: Masa czy "Redukcja", do każdego z nich są przypisane inne zasady żywieniowe oraz produkty(których należy unikać itp.). Sprecyzuj na czym ci zależy, a na pewno coś się wymyśli.
Cytat:
Co najlepiej brać by mieć silne kości
Pytanie sformułowane nieprawidłowo . Silne kości to stwierdzenie używane w reklamach "Danone", bardziej pasuje tu: twardość/wytrzymałość. Głównie za te czynniki odpowiada tzw. "genetyka", lecz tak jak spostrzegł amen20 istnieją składniki które mogą polepszyć stan kości.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"