Potrzebuje pomocy.. Mam 15 lat 184 wzrostu i waże niecałe 70 kg i w tym jest właśnie problem... Miałem już styczność z siłownią i teraz właśnie, chce sie zająć kulturystyką (oczywiście amatorsko). Chciałbym, aby ułożył mi ktoś dietę na masę mięśniową bo z doborem treningu nie mam problemów.I jeszcze jedno płatki owsiane. Nie mogę przemódz sie, żeby je zjeść (smak) macie może jakieś pomysły co dodać żeby go zmienić na lepszy?? A i jeszcze jedno, chciałbym żeby nie występowały w niej tak często jajka... Z góry dziękuje za odpowiedź.
Co do diety to nie wiem.
Do płatków można dać miód, cukier )polecam z miodem ).
Siłownię bym sobie jeszcze odpuścił, bo kręgosłup ci się jeszcze nie do końca uformował.
Wysłany: 2010-11-24, 21:02
Płatki orkiszowe możesz jeść. Do owsianych suszone owoce, jogurt, orzechy, możesz płatki zmiksować i wypić w formie papki :D
co do diety:
http://forum.fight-club.p...iety-vt3143.htm
trollik4 napisał/a:
Siłownię bym sobie jeszcze odpuścił, bo kręgosłup ci się jeszcze nie do końca uformował.
A wiesz, że coś takiego ma prawo się wydarzyć? Jeżeli np. ktoś w dzieciństwie miał jakieś skrzywienie kręgosłupa, to czasem, kiedy się robi starszy i dojrzewa, to kręgosłup się prostuje (jeżeli dobrze pamiętam), ale nie o to mu chodziło.
Wysłany: 2010-11-24, 21:12
Batman, tak ale kiedy dziecko jest jeszcze w łonie matki. Chodziło mu zapewne o to, że kręgosłup (jak i pozostałe części szkieletu rosną w tym wieku) i ćwiczenie na siłowni może jego zdaniem spowodować jakieś wady postawy, zwyrodnienie kręgosłupa czy coś albo zatrzymanie wzrostu (co jest całkowitą nieprawdą jeśli ćwiczy się z rozsądkiem)
Potrzebuje pomocy.. Mam 15 lat 184 wzrostu i waże niecałe 70 kg i w tym jest właśnie problem... Miałem już styczność z siłownią i teraz właśnie, chce sie zająć kulturystyką (oczywiście amatorsko). Chciałbym, aby ułożył mi ktoś dietę na masę mięśniową bo z doborem treningu nie mam problemów.I jeszcze jedno płatki owsiane. Nie mogę przemódz sie, żeby je zjeść (smak) macie może jakieś pomysły co dodać żeby go zmienić na lepszy?? A i jeszcze jedno, chciałbym żeby nie występowały w niej tak często jajka... Z góry dziękuje za odpowiedź.
chcesz rozbudować ciało ?? polecam zainteresować się książką Oliviera Lafay'a dokładnie opisuje jak ćwiczyć i ile ćwiczyć i jak roporządzić dietę
krok po kroku pokazuje wszystkie ćwiczenia, niby te same, ale mocno robudowane [ponad 100 ćwiczeń] oraz plan jest ułorzony wg. poziomów
opisuje również jak robić progres i co robić gdy mamy stagnację i nic nam nie idzie
polecam, przeczytałem chybaz 5x
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"