Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta nie pomaga
Autor Wiadomość
tomjag91

Wysłany: 2009-05-20, 21:36   Dieta nie pomaga

Cześć, używałem wyszukiwarki i nie znalazłem podobnego tematu, albo źle szukałem jak istnieje dajcie link, a jak nie, pomóżcie :)
Więc mam 191 i ważę 75kg ( nie wiem jaką mam posturę! Siłę mam, lecz nie widać oraz "odstający" brzuch ) Chcę nabrać masy na całe ciało, ale nie mogę.
Najpierw zrobiłem samą dietę ( nie pomogło ), ale chodziłem na siłownie i miałem też dobrany trening( waga taka sama została, tylko poprawiły się zarysy). Później zrobiłem cykl z kreatyną i ****** nic :( tylko nabywała siła. A brzuch jak był tak jest ...
Czy jest jakaś rada dla mnie? Czy już mam takie" geny, metabolizm, czy co?
Czekam na pomoc, z góry dziękuje.

A i mam 17 lat, trochę to **** kiepsko wygląda trochę z zapadniętą klatę a "odstający' brzuchem.

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-05-20, 23:43   

Co to znaczy zrobiłeś samą dietę? Przez miesiąc jadłeś tak jak należy, odpowiednio co do Twojej postury i liczyłeś na jakieś mega przyrosty? A skąd one miały się wziąć, skoro nie pobudzałeś mięśni do wzrostu? Siłownia + dieta, to chyba jest odpowiednia droga, czyż nie? I to zajmie wiele miesięcy zanim wyjdziesz z anoreksji. Jak w niecały rok dobijesz ponad 90kg to możesz to uznać za wielki sukces, ale pamiętaj, że bez diety i treningu czyli nawiasem mówiąc wielu wyrzeczeń i litrów potu się nie obędzie. Nie wiem po co robiłeś cykl na kreatynie, ale jak nie poszło nic na masę to coś źle zrobiłeś, bo standardowo na 1szym cyklu wpada 4-5kg, które i tak bez diety długo się nie utrzymują. Tak więc poczytaj tematy odnośnie odżywiania, potem rozpisz trening, zacznij jeść i ćwiczyć i choćby nie wiem co, będziesz zadowolony po dłuższym okresie czasu. A brzucha póki co nie zmienisz, pamiętaj, żeby go ćwiczyć, ale jakbyś chciał spalić oponkę to automatycznie oznacza zmianę treningu/diety na redukcyjny co mija się z robieniem masy. Klatkę oraz pozostałe partie dopracujesz odpowiednimi ćwiczeniami, i nie ma się co dziwić, że jest zapadnięta przy takiej masie.

Teo 
Inny niż WSZYSCY

Wysłany: 2009-05-21, 00:01   

drugi taki sam temat. ogarnij sie, bo poleci ostrzezenie.

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2009-05-21, 12:14   

jak najwięcej bialka,do tego zacznij biegać,moze plywac?cos dla zrzucenia tej tkanki tluszczowej.najlepiej zaraz po treningu silowym.albo rano ,na czczo,ale ja probowalem kilka razy i powiem ci ,że ciężka sprawa;-]

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2009-05-21, 13:14   

Ja teraz jak wstaje rano to biegam i tak już nie mam co robić, bo szkołę skończyłem więc traktuję to jako "obowiązek" :-) Po siłce też fajnie się biega, tzn. w tym sensie, że tak samo ciężko, ale mocno się poci więc to chyba 2 najbardziej efektywne pory.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-05-21, 17:34   Re: Dieta nie pomaga

tomjag91 napisał/a:
Najpierw zrobiłem samą dietę ( nie pomogło )

Jak dokładnie wyglądał przebieg spożywanych posiłków w ciągu dnia?
Jak dokładnie wyglądał twój przebieg treningu na siłowni: Dokładna rozpiska z podziałem na partię oraz dni tygodnia.
Staż treningowy oraz czy wykonujesz aeroby (jak tak od jakiego czasu/intensywność ich).

Co do brzucha: Głównie pomogą tu (tak jak panowie wyżej napisali) aeroby.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Odpowiedz do tematu