Cześć, używałem wyszukiwarki i nie znalazłem podobnego tematu, albo źle szukałem jak istnieje dajcie link, a jak nie, pomóżcie :)
Więc mam 191 i ważę 75kg ( nie wiem jaką mam posturę! Siłę mam, lecz nie widać oraz "odstający" brzuch ) Chcę nabrać masy na całe ciało, ale nie mogę.
Najpierw zrobiłem samą dietę ( nie pomogło ), ale chodziłem na siłownie i miałem też dobrany trening( waga taka sama została, tylko poprawiły się zarysy). Później zrobiłem cykl z kreatyną i ****** nic :( tylko nabywała siła. A brzuch jak był tak jest ...
Czy jest jakaś rada dla mnie? Czy już mam takie" geny, metabolizm, czy co?
Czekam na pomoc, z góry dziękuje.
A i mam 17 lat, trochę to **** kiepsko wygląda trochę z zapadniętą klatę a "odstający' brzuchem.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-20, 23:43
Co to znaczy zrobiłeś samą dietę? Przez miesiąc jadłeś tak jak należy, odpowiednio co do Twojej postury i liczyłeś na jakieś mega przyrosty? A skąd one miały się wziąć, skoro nie pobudzałeś mięśni do wzrostu? Siłownia + dieta, to chyba jest odpowiednia droga, czyż nie? I to zajmie wiele miesięcy zanim wyjdziesz z anoreksji. Jak w niecały rok dobijesz ponad 90kg to możesz to uznać za wielki sukces, ale pamiętaj, że bez diety i treningu czyli nawiasem mówiąc wielu wyrzeczeń i litrów potu się nie obędzie. Nie wiem po co robiłeś cykl na kreatynie, ale jak nie poszło nic na masę to coś źle zrobiłeś, bo standardowo na 1szym cyklu wpada 4-5kg, które i tak bez diety długo się nie utrzymują. Tak więc poczytaj tematy odnośnie odżywiania, potem rozpisz trening, zacznij jeść i ćwiczyć i choćby nie wiem co, będziesz zadowolony po dłuższym okresie czasu. A brzucha póki co nie zmienisz, pamiętaj, żeby go ćwiczyć, ale jakbyś chciał spalić oponkę to automatycznie oznacza zmianę treningu/diety na redukcyjny co mija się z robieniem masy. Klatkę oraz pozostałe partie dopracujesz odpowiednimi ćwiczeniami, i nie ma się co dziwić, że jest zapadnięta przy takiej masie.
jak najwięcej bialka,do tego zacznij biegać,moze plywac?cos dla zrzucenia tej tkanki tluszczowej.najlepiej zaraz po treningu silowym.albo rano ,na czczo,ale ja probowalem kilka razy i powiem ci ,że ciężka sprawa;-]
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-21, 13:14
Ja teraz jak wstaje rano to biegam i tak już nie mam co robić, bo szkołę skończyłem więc traktuję to jako "obowiązek" Po siłce też fajnie się biega, tzn. w tym sensie, że tak samo ciężko, ale mocno się poci więc to chyba 2 najbardziej efektywne pory.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-05-21, 17:34 Re: Dieta nie pomaga
tomjag91 napisał/a:
Najpierw zrobiłem samą dietę ( nie pomogło )
Jak dokładnie wyglądał przebieg spożywanych posiłków w ciągu dnia?
Jak dokładnie wyglądał twój przebieg treningu na siłowni: Dokładna rozpiska z podziałem na partię oraz dni tygodnia.
Staż treningowy oraz czy wykonujesz aeroby (jak tak od jakiego czasu/intensywność ich).
Co do brzucha: Głównie pomogą tu (tak jak panowie wyżej napisali) aeroby.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"