Wysłany: 2011-12-09, 23:08 Dieta przy poznym treningu
Witam,
Mam 21 lat. Trenuję Judo 5 razy w tygodniu dodatkowo staram się 2 razy w tygodniu biegać.
Treningi na macie kończą się dwa razy o 22 i dwa razy ok. 20.30. Przy takim trybie treningu ogarnalem taki plan zywieniowy:
Śniadanie:
przed zajęciami 7.30
płatki z mlekiem +bakalie z orzechami, twaróg, pasta jajeczna
II ŚNIADANIE koło 11
-kanapki szynka, pomodor, ogórek, ser...
KOLACJA
22-23
Ryż z kurczakiem, ziemniaki z jajecznicą, twaróg z dżemem, kuskus z jogurtem, makaron z łosiem.
Wyczytałem że powinienem jeść 5 posiłków w ciągu dnia i koniecznie jakiś po treningu. Jednak jak mogę jeść o 22 i od razu iść spać?
Czy może jest Ok tak jak jest teraz?
Pozdrawiam
Janek
1 posiłek. Płatki spoko ale tylko owsiane kukurydziane to gówno
2.kanapka z szynka to nie posiłek..zjedz cos w stylu kanapki owsianej placka owsianego albo miecho i warzywa + ryz/makaron itd.
3.git
4.Taki szejk nie jest dobry po treningu poniewaz ma za duzo tłuszczów i błonnika a po treningu powinno sie dostraczyc samo białko i weglowodany zeby zapelnic okno kataboliczne.Wiec polecam zainwestowac w dobry miód i odzywke białkowa
5.na kolacje jemy twaorg poniewaz jego białko kazeina wolno sie rozkłada i zmniejszy nocny katabolizm.dlatego wlasnie nie jemy twarogu po treningu j.w zapomnialem napisac.
Cytat:
Jednak jak mogę jeść o 22 i od razu iść spać?
Dobrze by bylo z pol godziny przed snem przynajmniej
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Zainwestuj moze w jakies mieso albo rybke po treningu ale to tak z godzinke po najlpeiej zjesc
I nie przesadzaj z ta naturalnoscia..we wszystkim dzisiaj jest syf a zwykle wpc nie jest jakos mocniej szkodliwe od mleka czy jogurtu
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches