Witam mam problem bo chce przybrac na masie:) Mam 13 lat ważę 40 kg i mam 1m i 48cm
Chcę przybrac nie zadużo na masie ale żeby mi starzyło na mój wiek:)
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-12-13, 14:15
Takie spostrzeżenie na zakończenie: Coraz to młodsi forumowicze dopytują się o sprawy poprawnego żywienia. Cieszy mnie to, lecz jest to też oznaka, że coraz młodsi forumowicze zaczynają kontakt z siłownią/suplementacją (a to już jednak nie za bardzo)
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Dokladnie, nie potrzebnie mlodzi psują organizm, bo w tym wieku on sam się rozrasta i dojrzewa i nie powinno się mu przeszkadzać w tym przebiegu. Jakieś tam pompki czy coś to wiadomo, ale ciężki sprzęt i suple odpadają ewidentnie.
Ja w jego wieku uwazalem, ze suple to zuooo a silownia mi nawet na mysl nie przychodzila
suple to zlo hahah;d to jest nic moj kolega mowi ze jego kolega kupuje "koksy" w sklepie :D a on kupywak kreatynke
zawodnik17 Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 139
Wysłany: 2009-12-14, 15:48
Jedz normalnie ty rosniesz i ruszaj sie i bedzie dobrze:) Ja jak bym w twoim wieku to byłem chudziutki bo nie miałem czasu jesc cały dzien na boisku za piłką ganiałem i poznie SW zaczeły sie:)