Witam. Na poczatku powiem , ze szukalem na waszym forum troche informacji na temat diety ale nic mnie nie zadowolilo wiec chcialbym opisac swoja sytuacje wagowa i jak stoje z treningami.
Obecnie waze 110kg i chcialbym ta wage zbic do 90 kg a jakby zeszla do 85 bylo by bardzo dobrze . Staralem sie wczesniej zbijac juz z roznym efektem , chodzilem na silownie prawie rok i udalo mi sie zbic wage do 95 kg ale dopadl mnie efekt jojo =/. Zaliczylem tez basen polaczony z rowerem ( jakies 3-4 miesiace) ale nie poczulem zadnych efektow. W czerwce tego roku zapisalem sie na muay thai , pochodzilem miesiac i teraz mam zamiar kontynlowac treningi. Treningi mam o godzinie w poniedzialek( 19.30-21.15) , sroda ( 19.30-21.15) , piatek ( 18-19.30) i czasami dochodza mi w sobote ( 17-18.30) . Bardzo spodobal mi sie ten sport , ale moja waga troche mi przeszkadza . Nie chodzi o to , ze jestem gruby , tylko pod moim tluszczem sa miesnie , ktore nie moge sie przebic "na gore" .
Moj plan dnia wyglada nastepnujaca :
Poniedzialek 8.00-15.25 o 19.30 trening
Wtorek 11.45-17.15 ( w tym dniu mam gotowanie gdyz ucze sie w gastronomiku , z gory nie wiem jakie dania robie )
Sroda 8.50-16.25 o 19.30 trening
Czwartek 9.50-16.25
Piatek 12.30-17.15 o 18 trening ( okolo grudnia zmieni mi sie to na 7.00 )
Wiec prosilbym jakies doswiadczone osoby , ktore moglby mi poradzic jakie posilki moglbym jesc, o jakiej poze dnia , jakie jedzenia brac do szkoly itp.
Z gory dziekuje wszystkim ktorzy by mi pomogli w dobraniu odpowiedniej diety.
P.S. jesli trzeba moge wstawic jakies fotki czy dopisac dodatkowe informacje.
Płatki owsiane 100g+jajko 1 jajko gotowane o godzinie 8.00
Pieczywo razowe (1 bulka)+chuda szynka drobiowa 12.30
Posiłek przed treningowy: Ryż brązowy 100g ; Mięso z Kruczka 100g o 16.00
posiłek po treningowy: Banany; sok owocowy o 21.30
Twaróg chudy + Oliwa z Oliwek 10ml ( i nie wiem ktora godzina tutaj czy wgl to dodawac)
Płatki owsiane 100g+jajko 1 jajko gotowane o godzinie 8.00 MINIMUM 4-5 JAJEK DO TEGO RODZINKI MIGDALY LUB ORZECHY GARSC
Pieczywo razowe (1 bulka)+chuda szynka drobiowa 12.30 SZYNKA TO NIE MIESO WIEC ALBO JAJA ALBO MIESO A RAZOWCA 200G
Posiłek przed treningowy: Ryż brązowy 100g ; Mięso z Kruczka 100g o 16.00 KURAKA 200-250 G + WARZYWA
Posiłek po treningowy: Banany; sok owocowy o 21.30 DO TEGO JAKIES BIALKO NAJLEPIEJ IZOLAT MOZE BYC WPC
Twaróg chudy + Oliwa z Oliwek 10ml ( i nie wiem ktora godzina tutaj czy wgl to dodawac) TU SPOKO JESZ OKOLO POL GODZINY PRZED SNEM
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Posiłki rózne...Na forum SFD masz dział kuchnia tam dobre przepisy ze potrawami ze zdrowej zywnosci sa to mozesz poogarniac niektore naprawde zacne i jak mowisz ze masz problem z 5 jajkami to mozesz np zrobic placka albo kanapki owsiane tam full tego jest ;d
Kasza Ryz ziemniaki makaron wymiennie
Mieso Ryby Drob jaja tak samo
Jedynie twatog musi zostac na kolacje ;d
To zacznij od mniejszej ilosci i zwiekszaj powoli
Mi tez bylo troche ciezko a teraz na sniadanie po 6 jajek 200g razowca i czasem jeszcze glosny jestem
Udalo mi sie 5 jajek wcisnac wiec jest ok ;D dzieki wielkie za pomoc ; moge twarog serkiem wiejskim zastepowac i wymieszac go np. z orzechami czy cos takiego?