Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-11-24, 16:27
Według mnie zrobiłeś już na samym początku Wielki krok na przód (którego większość nawet nie podejmuje), czyli nie zakładasz z góry: "Jakimi odżywkami mogę zastąpić dietę". Dodam, że rzadko czytam posty tego "formatu" na forum.
A i podaj informacje o sobie: Waga, staż i (tak jak napisał KaMaSx) jaki cel chcesz osiągnąć.
P.S Jeżeli chcesz "złapać masy" zmień te płatki na owsiane.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
hmm powiem tak jeżeli chodzi ci o szybkie schudnięcie to polecam taki sposób jest bardzo dobry sam stosowałem ale ogolnie nie za zdrowy dla oragnizmu ... ;]
polega na wypijaniu wody mineralnej w naprawde zajebis**e dużych ilościach wtedy organizm przyzwyczai sie do wody i caly czas bedziesz ją wydalał pijesz tak przez tydzien/dwa po tym przestajesz ją pić pijesz juz normalnie a organizm nadal bedzie wydalał duze ilosci w ten sposób mozna schudnac naprawde parenaście kilo ... dobre przed zawodami ,
Ja np. tak robilem w wakacje chociaz ja caly czas pije duzo wody mineralnej i lejesz i lejesz i lejesz :D :D teraz juz tak nie pije ograniczam sie do 3 buteek takich 2 litroych dziennie ale w wakacje jak jest gorąco to 6-ciopak wody min. to było nic ;]
jesli trenujesz jakas SW powiedzmy 3-4 razy w tyg,to nie ma sensu dodatkowo moim zdaniem obciazac organizmu dziewczyny aerobam,i.mysle,że nawet trzeba sie zastanowic nad koniecznoscia diety.no chyba,że jestes zawodowcem
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-11-24, 22:00
Przy układaniu diety bierze sie pod uwagę:
Poziom aktywność fizycznej(Lekki, średni, cieżki)
Normę żywieniowa
Stan zdrowia (przy chorobach)
Przyzwyczajenia żywieniowe
Pore roku.
Ilosc $
...
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-11-24, 22:08
Coś wyczytałem w poprzednim poście TouchMe (ciekawa nazwa ), że ma zamiar schudnąć. Tak ogólnie mówiąc wszystko zawarł w tym temacie "Franz" jedyne co zostało to ustalić szczegóły. Jeżeli twój wiek jest prawdziwy polecam utrzymywać taką proporcje między "składnikami" odżywczymi:
B: 2,5g/kg
W: 2,5- 3g/kg
T: 0,8g/kg
Białko uzyskuj głównie z: białek jaj, twarogu (chudego), ryb no i standardowych Piersi z Kurczaka ;). Z węgli to: kasza, ryż brązowy, płatki owsiane jakaś "zieleń".
Przykładowa rozpiska (taka ogólna):
1. Płatki owsiane na mleku i zależnie od masy ciała Jaja ;).
2. Warzywka, chleb razowy jakaś szynka z jakiegoś drobiu.
3. Ryż, piersi kurczaka
4. Tu posiłek po treningowy uzupełnij węgle: Banany/ lub odżywką (Carbo, Gainer)
5. Porządna rybka, ryż lub inne cudo (kasza itp.)
6. Twaróg chudy i jeżeli mało tłuszczy uzyskałeś: Oliwa z Oliwek (chociaż nawet gdy mamy nadwyżkę, opłacalne jest "spożywanie" jej).
Plan bardzo ogólny (może nawet za), na forum znajduje się dość sporo rozpisek, poszperaj to nie boli. Ilość/Wagę produktów dobierz do własnej wagi.
P.S Panowie za dużo sterydów (poziom testosteronu na bardzo wysokim poziomie), więc odchodzicie od tematu.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"