Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-01-15, 18:28
hmm... zdaje sie ze na forum nie ma nikogo kto profesjonalnie potrafi ukladac diety(bynajmniej nikt sie nie chwalil ), a nawet jezeli to takich rzeczy uczy sie calymi latami (jak nie to przynajmniej przez dlugi czas), wiec watpie by ktokolwiek byl w stanie cie nauczyc tego przez kilka minut, w paru postach.
I nie masz powodu by sie oburzac, jezeli chlopak ma racje ;)
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
tak też jestem zdania że diety nie nauczysz sie układać tak od razu, ale od czego są fora dyskusyjne. sam układam se dietę w oparciu o to co piszą inni użytkownicy. jak dam rade to podeśle Ci na priv kilka linków do innego forum, bo nie wiem czy można tak rzucać odnośnikami. pozdro
_________________ RAP do wstępnych negocjacji - pięści do dalszych, i to wystarczy. Gdy siła argumentu się skończyła pozostaje tylko siła.....
JuDaS, możesz przeczytać sobie w tym dziale, ile mniej więcej białek, tłuszczy, węglowodanów itd. musisz przyjmować w swoim wieku na kg masy ciała. Później ułóż sobie (wg wskazówek w innych tematach) 5 - 6 posiłków tak, żeby dostarczyć te składniki. - Proszę
Masz ogólnie napisane i generalnie gówno Ci to da Gdyby dało się nauczyć układać profesjonalne diety na forum, to zawód dietetyka przestałby istnieć.
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-01-16, 12:05
Żeby zostać Dietetykiem trzeba ukończyć studia trwające 5lat. Oczekujesz ze ktos ci przekaże ogrom wiedzy przez internet, w postaci magicznej pigułki?:>
W sieci znajdziesz podstawy, ogólne informacje ale układać dobre diety nauczysz sie tylko z książek. Nikt z nas nie nauczy cie układać diet, a przynajmniej nie za darmo ;) Ja ze swojej strony polecam ci wizytę w bibliotece, lub antykwariacie. Nie zaszkodzi tez spytanie "Wyroczni" ;)
ziomek nie lubię takich odpowiedzi czaisz dajesz mi Google to chyba normalne że jak pisze na forum to nic w Google nie znalazłem a jak coś tam było to wolałem się was poradzić a tu mi wyskakujesz no ale dobra dzięki za wykładzik. nie chodzi żebyś mnie nauczył diety układać takiej profesjonalnej tylko tak żeby wszamać i złapać masę taką jak Ty masz prawdo podobnie
p.s mogłem dokładniej napisać w temacie ale myślałem ze się domyślisz
[ Dodano: 2009-01-16, 23:51 ] _grucha jakoś mi pomógł i przez forum ale lepiej powiedzieć szukaj w Google dobra ja już nic nie mowie bo za mały staż na forum mam ale ludzie po 20 lat i tak piszą pozdro
_________________ Reprezentuję ludzi, którzy są ze mną Reprezentuję tu ulicę, tych ludzi!!!
1. BroVar wczas że nie ma uniwersalnej. Właśnie dlatego, w internecie, gazetach tematycznych i książkach jest cała masa sposobów na układanie diety odpowiedniej dla siebie, z uwzględnieniem masy, wieku, typu budowy, przemiany materii, trybu życia a jak się komuś chce to nawet grupy krwi.
2. JuDaS nie chciał uniwersalnej diety, tylko wskazówki jak ułożyć ją pod swoje warunki.
(wywnioskowałem to z tematu i pierwszego postu)
3. A ta mała wskazówka to chyba największa skarbnica wiedzy o kulturystyce
4. Pe Zet De Er
_________________ RAP do wstępnych negocjacji - pięści do dalszych, i to wystarczy. Gdy siła argumentu się skończyła pozostaje tylko siła.....
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-01-19, 21:10
Nie chcę cię o nic oskarżać JuDaS, ale twój pierwszy post oraz nazwa tematu jest dość dwuznaczna. Każdy mógł ją zinterpretować inaczej. _grucha odczytał twoje pytanie w prawidłowy (dla ciebie) sposób, reszta użytkowników widziała ją trochę inaczej. Tak jak z "Boską Komedią" każdy ma swoje własne poglądy jak tak naprawdę chciał to przestawić Alighieri.
A żeby nie było, że offtop robię :
Czekam na to coś "stworzył" i mam nadzieję, że za dużo do poprawy to tam nie będzie.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"