Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak ułożyć dietę?
Autor Wiadomość
JuDaS 

Wysłany: 2009-01-14, 16:05   Jak ułożyć dietę?

Siemanko tak jak w temacie!

umie ktoś z was układać dietę?

wzrost 180 waga 65 coś pod te walory mnie nauczcie :mrgreen:

MANTO
Ostatnio zmieniony przez JuDaS 2009-01-16, 23:55, w całości zmieniany 1 raz  

batmanck 

Wysłany: 2009-01-14, 18:23   

Ktoś umie ^^
Nie nauczysz sie układać diet z forum. do tego potrzebujesz książek, albo dobrych opracowań.

JuDaS 

Wysłany: 2009-01-15, 17:36   

Ja na taką odp nie czekałem wiec jak nie masz w Tym temacie nic do powiedzenia to poco odpowiadasz?!

MANTO

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-15, 17:45   

Ale taka prawda jest... Albo poczytaj już istniejące diety i wyciągnij z nich wnioski, albo idź się w tym kierunku kształcić :mrgreen: Co do postu wyżej:

- nauczcie mnie latać
- ale ludzie nie latają
-
JuDaS napisał/a:
Ja na taką odp nie czekałem wiec jak nie masz w Tym temacie nic do powiedzenia to poco odpowiadasz?!

JuDaS 

Wysłany: 2009-01-15, 17:54   

dobry człowieku jesteś
czyli co na tym forum mi nikt nie powie jak to się robi tak?

MANTO

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-01-15, 18:28   

hmm... zdaje sie ze na forum nie ma nikogo kto profesjonalnie potrafi ukladac diety(bynajmniej nikt sie nie chwalil ;-) ), a nawet jezeli to takich rzeczy uczy sie calymi latami (jak nie to przynajmniej przez dlugi czas), wiec watpie by ktokolwiek byl w stanie cie nauczyc tego przez kilka minut, w paru postach.
I nie masz powodu by sie oburzac, jezeli chlopak ma racje ;)

_grucha 

Wysłany: 2009-01-15, 20:46   

tak też jestem zdania że diety nie nauczysz sie układać tak od razu, ale od czego są fora dyskusyjne. sam układam se dietę w oparciu o to co piszą inni użytkownicy. jak dam rade to podeśle Ci na priv kilka linków do innego forum, bo nie wiem czy można tak rzucać odnośnikami. pozdro

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-15, 22:13   

JuDaS, możesz przeczytać sobie w tym dziale, ile mniej więcej białek, tłuszczy, węglowodanów itd. musisz przyjmować w swoim wieku na kg masy ciała. Później ułóż sobie (wg wskazówek w innych tematach) 5 - 6 posiłków tak, żeby dostarczyć te składniki. - Proszę :mrgreen:

Masz ogólnie napisane i generalnie gówno Ci to da :mrgreen: Gdyby dało się nauczyć układać profesjonalne diety na forum, to zawód dietetyka przestałby istnieć.

batmanck 

Wysłany: 2009-01-16, 12:05   

Żeby zostać Dietetykiem trzeba ukończyć studia trwające 5lat. Oczekujesz ze ktos ci przekaże ogrom wiedzy przez internet, w postaci magicznej pigułki?:>
W sieci znajdziesz podstawy, ogólne informacje ale układać dobre diety nauczysz sie tylko z książek. Nikt z nas nie nauczy cie układać diet, a przynajmniej nie za darmo ;) Ja ze swojej strony polecam ci wizytę w bibliotece, lub antykwariacie. Nie zaszkodzi tez spytanie "Wyroczni" ;)

JuDaS 

Wysłany: 2009-01-16, 23:48   

ziomek nie lubię takich odpowiedzi czaisz dajesz mi Google to chyba normalne że jak pisze na forum to nic w Google nie znalazłem a jak coś tam było to wolałem się was poradzić a tu mi wyskakujesz no ale dobra dzięki za wykładzik. nie chodzi żebyś mnie nauczył diety układać takiej profesjonalnej tylko tak żeby wszamać i złapać masę taką jak Ty masz prawdo podobnie

p.s mogłem dokładniej napisać w temacie ale myślałem ze się domyślisz

[ Dodano: 2009-01-16, 23:51 ]
_grucha jakoś mi pomógł i przez forum ale lepiej powiedzieć szukaj w Google dobra ja już nic nie mowie bo za mały staż na forum mam ale ludzie po 20 lat i tak piszą pozdro

MANTO

BroVar 

Wysłany: 2009-01-19, 09:05   

Przykro mi bardzo "Judas" no ale niestety Pan Batmanck ma racje.
Nie ma "uniwersalnej diety" jakiej żądasz.

I nie bluźnij ze na Googlach nie ma podstaw bo są, wystarczy poszukać.
Mała wskazówka. www.sfd.pl

_grucha 

Wysłany: 2009-01-19, 19:10   

1. BroVar wczas że nie ma uniwersalnej. Właśnie dlatego, w internecie, gazetach tematycznych i książkach jest cała masa sposobów na układanie diety odpowiedniej dla siebie, z uwzględnieniem masy, wieku, typu budowy, przemiany materii, trybu życia a jak się komuś chce to nawet grupy krwi.
2. JuDaS nie chciał uniwersalnej diety, tylko wskazówki jak ułożyć ją pod swoje warunki.
(wywnioskowałem to z tematu i pierwszego postu)
3. A ta mała wskazówka to chyba największa skarbnica wiedzy o kulturystyce ;-)
4. Pe Zet De Er

JuDaS 

Wysłany: 2009-01-19, 20:14   

O to właśnie chodzi naprawdę wielkie dzięki za pomoc ziomuś jak dokończę i wszystko jeszcze pod szlifuje to wstawię to co rozkminiłem :-P pozdro elo!

MANTO

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-01-19, 21:10   

Nie chcę cię o nic oskarżać JuDaS, ale twój pierwszy post oraz nazwa tematu jest dość dwuznaczna. Każdy mógł ją zinterpretować inaczej. _grucha odczytał twoje pytanie w prawidłowy (dla ciebie) sposób, reszta użytkowników widziała ją trochę inaczej. Tak jak z "Boską Komedią" każdy ma swoje własne poglądy jak tak naprawdę chciał to przestawić Alighieri.

A żeby nie było, że offtop robię ;-) :
Czekam na to coś "stworzył" i mam nadzieję, że za dużo do poprawy to tam nie będzie.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

batmanck 

Wysłany: 2009-01-19, 22:48   

Cytat:
z uwzględnieniem masy, wieku, typu budowy, przemiany materii, trybu życia a jak się komuś chce to nawet grupy krwi.

Grucha jak ty to ładnie napisałeś :D Zapomniałeś dodać jeszcze: płci, zwyczaii żywieniowych, stanu zdrowia.
Tryb życia - Aktywność fizyczna.

Odpowiedz do tematu